19.4.18

ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΟΧΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ



Την αντίθεσή της στο άρθρο 8 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας που δίνει τη δυνατότητα σε ομόφυλα ζευγάρι να προχωρούν στη διαδικασία αναδοχής παιδιών εξέφρασε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος η οποία συνεδρίασε σήμερα. 
Αναλυτικότερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος σημειώνει: "σχετικά με το άρθρο 8 του κατατεθέντος σ/ν του υπουργείου Εργασίας με τίτλο «Μέτρα για την προώθηση των θεσμών της αναδοχής και της υιοθεσίας», η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ανακοινώνει ότι «κάθε μορφή (τεκνοθεσίας ή αναδοχής), που αντίκειται στην ευαγγελική διδασκαλία και στις παραδόσεις του λαού μας σε ό,τι αφορά στον ιερό θεσμό της οικογένειας και του γάμου, δεν μπορεί να έχει την αποδοχή της Εκκλησίας".
Παράλληλα κατά την σημερινή της συνεδρίαση η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να συνεχίσει τον διάλογο για τα Θρησκευτικά, από την ίδια Επιτροπή, για την παρακολούθηση του υλικού των νέων βιβλίων πριν αυτά τυπωθούν, γνωστοποίησε με ανακοινωθέν που εξέδωσε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος. 
Μάλιστα, αποφάσισε η τριμελής Επιτροπή να ζητήσει να συναντηθεί με τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνο Γαβρόγλου. (skai.gr, 19/4/2018)

Δεν υπάρχουν σχόλια: