10.10.17

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΦΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΑ 15

Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου από τα 15
Διαδικασία - θρίλερ η ψηφοφορία με απουσίες και διαφοροποιήσεις από τις κομματικές γραμμές
athensvoice.gr, 10/10/2017
Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση αλλαγής φύλου από τα 15 έτη, έπειτα από ονομαστική ψηφοφορία. «Ναι» στην αλλαγή φύλου από τα 15 είπαν 148 βουλευτές επί 285 ψηφισάντων και το άρθρο πέρασε έπειτα από την καταμέτρηση επί των παρόντων βουλευτών. Σημειώνεται ότι από τους 147, οι 140 είναι ΣΥΡΙΖΑ, με τους κ.κ. Κουράκη, Μπόλαρη και Μιχελογιαννάκη να απουσιάζουν και την κ. Γεννιά να καταψηφίζει. Από τους ΑΝΕΛ το άρθρο 3 υπερψήφισε μόνο ο Κώστας Ζουράρις, ενώ και οι 6 βουλευτές του Ποταμιού. Από τη ΔΗΣΥ το ψήφισε μόνο ο Θεοχαρόπουλος.
Τη συζήτηση για το νομοσχέδιο σημάδεψε η άγρια κόντρα του πρωθυπουργού και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ τη μεγαλύτερη αίσθηση προκάλεσε η επιστολική αρνητική ψήφος του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου στο επίμαχο άρθρο 3.
Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ψήφισαν «όχι» σε όλα από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για την αλλαγή φύλου, «ναι» στην τροπολογία για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης.
«Ναι» στην αλλαγή φύλου από τα 15 ψήφισε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, διαφοροποιούμενος από τη γραμμή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που ψήφισε «παρών» στο συγκεκριμένο άρθρο.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, ψήφισε με επιστολική ψήφο «όχι» στο άρθρο 3, «παρών» στα υπόλοιπα. Το ίδιο έκανε και η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά. Ο Κατσίκης Κωνσταντίνος (ΑΝΕΛ), με τον οποίο δημιουργήθηκε μπέρδεμα κατά την ώρα της ψηφοφορίας, ψήφισε «όχι» σε όλα, «ναι» στην τροπολογία και «ναι» επί της αρχής. Ωστόσο του εξήγησαν ότι δεν μπορεί να καταψηφίζει όλα τα άρθρα αλλά να υπερψηφίζει επί της αρχής.
«Όχι» σε όλα, «όχι» και στην τροπολογία ψηφίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ και της ΧΑ, όπως και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Νίκος Νικολόπουλος και Κατερίνα Μάρκου.
Η Γεννιά Γεωργία (ΣΥΡΙΖΑ) ψήφισε «ναι» σε όλα και στην τροπολογία και «όχι» στο άρθρο 3, από την άλλη η Νίνα Κασιμάτη (ΣΥΡΙΖΑ) ψήφισε «ναι» σε όλα και «όχι» στην τροπολογία.
Ο Καμμένος Δημήτριος (ΑΝΕΛ) ψήφισε «όχι» στα άρθρα από 1 έως 7, «ναι» επί της αρχής και «ναι» στην  τροπολογία. Το ίδιο και η Κόλλια - Τσαρουχά Μαρία και ο Λαζαρίδης Γεώργιος.
Ο Αϊχάν Καρά Γιουσούφ (ΣΥΡΙΖΑ) ψήφισε «ναι» σε όλα, «παρών» στο άρθρο 3, «όχι» στην τροπολογία για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης, διαφοροποιούμενος την τελευταία στιγμή από τη γραμμή ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Μπαργιώτας Κωνσταντίνος (πρώην Ποτάμι, νυν ΔΗΣΥ) ψήφισε «ναι» επί της αρχής και στην τροπολογία «παρών» στο άρθρο 3.
Απόντες: Γεωργιάδης Μάριος (Ένωση Κεντρώων), Γεννηματά Φωτεινή (ΔΗΣΥ), Κωνσταντόπουλος Δημήτριος (ΔΗΣΥ), Μανιάτης Ιωάννης (ΔΗΣΥ), Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας (ΔΗΣΥ), Κρεμαστινός Δημήτριος (ΔΗΣΥ), Μιχελογιαννάκης Ιωάννης (ΣΥΡΙΖΑ), Κεγκέρογλου Βασίλειος (ΔΗΣΥ), Κουράκης Αναστάσιος (ΣΥΡΙΖΑ), Μπόλαρης Μάρκος (ΔΗΣΥ), Φωκάς Αριστείδης, Κατσιαντώνης Γεώργιος, Σαμαράς Αντώνης, Τζελέπης Μιχαήλ (ΔΗΣΥ), Μεγαλομύστακας Αναστάσιος, Καρασμάνης Γεώργιος (ΝΔ).
Επιστολική ψήφος από Γεννηματά, Μανιάτη, Κεγκέρογλου, Κωνσταντινόπουλο, Τζελέπη στη γραμμή της ΔΗΣΥ, Καρασμάνη στη γραμμή της ΝΔ και Κουράκη στη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ.
Σημειώνεται ότι η επιστολική ψήφος δεν προσμετράται. Μόνο επί των παρόντων έγινε η καταμέτρηση για αυτό και εγκρίθηκε το επίμαχο άρθρο 3, εκείνο που νομιμοποιεί τη διόρθωση φύλου από τα 15 έτη, με 147 «ναι».



Δεν υπάρχουν σχόλια: