18.9.17

ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ 2017. ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΕΡΩΤΑΣ

Πληρωμένος Έρωτας / Eastern Boys
Γαλλία | 2013 | Έγχρωμο | DCP | 128' | Γαλλικά, Ρώσικα, Αγγλικά

Ευκατάστατος μεσήλικας «ψωνίζει» νεαρό μετανάστη, μη γνωρίζοντας ότι η συμμορία του δεύτερου θα τον ληστέψει. Ωστόσο εκείνος αρνείται να τον καταδώσει, γοητευμένος από την ορμή της νεότητας που γεμίζει αναπάντεχα το συναισθηματικό του κενό. Στην καρδιά ενός πολυπολιτισμικού, και συνάμα χαώδους και σκληρού κόσμου, ο Καμπιγιό εξερευνά το ενδεχόμενο της κατανόησης, της συγχώρεσης και της λύτρωσης, βρίσκοντας αναπάντεχες και όχι πάντα βολικές απαντήσεις μέσα από τη διήγηση μιας αφοπλιστικά ειλικρινούς ερωτικής ιστορίας.
Eastern Boys
Ο Ντανιέλ, ένας ευκατάστατος μεσήλικας, «ψωνίζει» στο Παρίσι έναν νεαρό Ουκρανό μετανάστη ονόματι Μάρεκ, μη γνωρίζοντας ότι η συμμορία του δεύτερου θα εισβάλλει και θα ληστέψει το διαμέρισμά του την ημέρα του ραντεβού τους. Ο Καμπιγιό σκιαγραφεί με ρεαλισμό τα αδιέξοδα, τους φόβους και την βίαιη συμπεριφορά των παιδιών του δρόμου που εκτονώνονται στο τρομακτικό πάρτι με τον σαστισμένο Ντανιέλ. Τα γεγονότα θα πάρουν μια παράξενη τροπή όταν ο δυστυχισμένος μεσοαστός αποφασίσει να μην κάνει το προφανές, γοητευμένος από την ορμή της νεότητας που γεμίζει αναπάντεχα το συναισθηματικό του κενό.
Mένοντας με συνέπεια μακριά από κλισέ και μελοδραματισμούς, ο σκηνοθέτης ισορροπεί ανάμεσα σ’ ένα φιλμ κοινωνικού προβληματισμού και μια παράδοξη ερωτική ιστορία, αναζητώντας τις αιτίες των επιλογών των ηρώων του που κρύβονται στις λεπτομέρειες.

Σκηνοθεσία: Robin Campillo
Σενάριο: Robin Campillo, Gilles Marchand
Φωτογραφία: Jeanne Lapoirie
Μουσική: Arnaud Rebotini
Μοντάζ: Robin Campillo
Ηθοποιοί: Olivier Rabourdin, Kirill Emelyanov, Daniil Vorobyov, Edea Darcque

κινηματογράφος Ideal, 27/9/2017, 17:45


Δεν υπάρχουν σχόλια: