13.8.17

IN A HEARTBEAT


Το «In a Heartbeat» είναι μια μικρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων που αφηγείται την ιστορία του Sherwin, ενός νεαρού αγοριού που πηγαίνει ακόμη σχολείο και φοβάται να «βγει από την ντουλάπα», αλλά η καρδιά του έχει τελείως διαφορετικά σχέδια- μια μέρα κυριολεκτικά πετάγεται από το στήθος του, αποκτά δική της υπόσταση και αρχίζει να κυνηγά το αγόρι των ονείρων του.
Η ταινία έχει διάρκεια περίπου 4 λεπτά και δεν περιέχει τον παραμικρό διάλογο. Ωστόσο καταφέρνει με την απλότητά της να θίξει με έναν ευγενικό, γλυκό και καίριο τρόπο το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας, ειδικά σε μια τόσο μικρή ηλικία: το πόσο ανήμπορος νιώθεις μπροστά στην αγάπη, τον τρόμο του να κάνεις come out όταν είσαι στην εφηβεία, το επικριτικό βλέμμα των συνομιλήκων όταν το παραδέχεσαι αλλά και την παρηγοριά του να συνειδητοποιείς τελικά πως δεν είσαι μόνος.
Οι δημιουργοί Beth David και Esteban Bravo ξεκίνησαν πέρυσι μια καμπάνια μέσω Kickstarter για την χρηματοδότηση της ταινίας, που από την πρώτη στιγμή ενθουσίασε τόσο πολύ τους θεατές ώστε να ξεπεράσουν κατά 11.000 δολάρια τον αρχικό στόχο των 3.000 δολαρίων, κυκλοφορώντας τελικά την ταινία.
«Το να είσαι ομοφυλόφιλος είναι ένα ζήτημα που δεν έχει εξερευνηθεί ευρέως στο computer animation. Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα της αγάπης και της αποδοχής σε όλα τα παιδιά και τους νέους ανθρώπους που παλεύουν να αναγνωρίσουν την LGBT+ ταυτότητά τους, όπως ακριβώς και ο Sherwin», εξηγούν. «Υπάρχει ανάγκη για μέσα που ασχολούνται με θέματα της LGBT+ κοινότητας με έναν θετικό και εύθυμο τρόπο», καταλήγουν.
Το φιλμ κατάφερε μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες να κάνει πάνω από 2,5 εκατ. views.
(eltopia.com.cy, 13/8/2016)

Δεν υπάρχουν σχόλια: