22.6.17

Ο "ΑΓΝΩΣΤΟΣ" ΔΑΚΗΣ


[...] Πότε έκανες την πρώτη σου εμφάνιση;
Στα δεκαεπτά μου στο L’ Αeglan, ένα πολύ καθωσπρέπει μαγαζί στην Αλεξάνδρεια.

Στην Ελλάδα πώς βρέθηκες;
Το 1964 ήρθα με έναν φίλο μου μουσικό για διακοπές. Ενα βράδυ πήγαμε μαζί σε ένα γνωστό κλαμπ της εποχής, όπου εμφανίζονταν οι Playboys και μου έδωσαν το μικρόφωνο να τραγουδήσω. Με άκουσε ο επιχειρηματίας που τότε θα άνοιγε το περίφημο κέντρο Αργώ στη Βουλιαγμένη και μου έκανε πρόταση να πάω στο μαγαζί του. Πήγα κι έτσι άρχισε η καριέρα μου στην Ελλάδα. Τότε έκανα και το πρώτο μου δισκάκι, «In the heart of Athens» με τους Playboys. [...]
Εκανες μεγάλα σόου σε γνωστές πίστες και μεγάλα θέατρα με τις αδελφές Ερρικα και Μαργαρίτα Μπρόγιερ.
Τις Mπρόγιερ τις γνώρισα το 1968 στα Δειλινά κι εκεί δέσαμε ως τρίο. Δεν θα ξεχάσω την πρώτη μας εμφάνιση στην πίστα. Φορούσαμε και οι τρεις χρυσά κοστούμια και το ίδιο καπέλο και ήμασταν σε ημίφως με σκυμμένο το κεφάλι. Ακούω μια φωνή από τα πρώτα τραπέζια να λέει: «Οι Μπρόγιερ δεν είναι δύο; Ποια είναι η τρίτη;» Και μια άλλη φωνή απάντησε: «Η μάνα τους...» Καταλαβαίνεις τι τρακ είχα. Μείναμε μαζί περίπου πέντε χρόνια και μαζί τους έμαθα τι θα πει σεβασμός και θεατρική παιδεία. Χωρίσαμε γιατί το τρίο που κάναμε κόστιζε πολύ στους επιχειρηματίες με τόσα κοστούμια, φώτα, χορογραφίες και ήταν ασύμφορο. Δεν σου κρύβω ότι μετά τις Μπρόγιερ δεν είχα προτάσεις και πέρασα λίγο δύσκολα μέχρι να τους πείσω ότι μπορώ και μόνος μου.
Με τον Σάκη Ρουβά -που τον βοήθησες στα πρώτα του βήματα, προτού τον αναλάβει ο Ψινάκης- από πότε έχετε να ιδωθείτε;
Ουουου! Από τότε... Μου αρέσει να βοηθάω τα νέα ταλέντα. Θα μπορούσα να ήμουν κυνηγός ταλέντων. [...]
Θα ήθελες να είχες ένα παιδί;
Οχι, και ειδικά σε αυτή την εποχή. Αλλά και πλέον δεν θέλω ούτε σκυλιά να ταΐζω -που είχα στο παρελθόν- ούτε λουλούδια να ποτίζω. Δεν θέλω υποχρεώσεις. Το μόνο που με νοιάζει είναι η συνείδησή μου και -πίστεψέ το- είναι επαναπαυμένη.
Εχεις φίλους που λες τα εσώψυχά σου;
Εχω δύο φίλους εκτός καλλιτεχνικού χώρου από το 1968. Μόνο σε αυτούς λέω τα προσωπικά μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: