11.5.17

ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ. ΒΟΥΡΔΟΥΛΙΕΣ ΣΕ ΔΥΟ ΑΝΔΡΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ

Ινδονησία: Bουρδουλιές σε δύο άνδρες που κατηγορούνται για ομοφυλοφιλία
tanea.gr, 11/5/2017

Με 80 βουρδουλιές έκαστος κινδυνεύουν να τιμωρηθούν δύο άνδρες στην Ινδονησία, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη με την κατηγορία ότι είναι ομοφυλόφιλοι. Η υπόθεση προκαλεί θύελλα αντιδράσεων από ανθρωπιστικές οργανώσεις μόλις δύο ημέρες μετά την καταδίκη του χριστιανού κυβερνήτη της Τζακάρτα σε δύο χρόνια φυλάκιση για προσβολή του Iσλάμ. 
Επιφέροντας ένα ακόμη πλήγμα στην κοσμική εικόνα της πιο πολυπληθής μουσουλμανικής χώρας του κόσμου, ο εισαγγελέας της επαρχίας Ατσε δήλωσε ότι οι δύο άνδρες, ηλικίας 20 και 23 ετών «ομολόγησαν» ότι είχαν ομοφυλοφιλική σχέση, το οποίο αποδεικνύεται αφενός από βίντεο και αφετέρου από άλλο υλικό το οποίο βρέθηκε στο μικρό διαμέρισμα το οποίο νοίκιαζαν μαζί. 
Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν στα τέλη Μαρτίου έπειτα από καταγγελία περιοίκων, οι οποίοι υποψιάζονταν ότι είναι ομοφυλόφιλοι και είχαν βάλει στόχο «να τους πιάσουν στα πράσα».
Στο βίντεο, το οποίο τραβήχτηκε από κινητό τηλέφωνο και χρησιμοποιείται ως αποδεικτικό υλικό, φαίνεται ο ένας άνδρας γυμνός να προσπαθεί να καλέσει σε βοήθεια και ο άλλος να σπρώχνεται κατ’ επανάληψη από άλλον άνδρα, ο οποίος εμποδίζει τους δύο νεαρούς να βγουν από το διαμέρισμα. 
Βάσει νέου νόμου, ο οποίος επιβλήθηκε προ δύο ετών στην Ατσε, τη μοναδική επαρχία της Ινδονησίας που εφαρμόζει τον νόμο της σαρία, οι δύο άνδρες θα είναι οι πρώτοι που θα μαστιγωθούν για ομοφυλοφιλία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: