6.2.17

ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΣΑΟΥΝΑ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ



Νεκροί από πυρκαγιά σε γνωστή σάουνα για ομοφυλόφιλους στο Βερολίνο 
Cyprustime,com, 6/2/2016
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένας ακόμη τραυματίστηκε σοβαρά από πυρκαγιά που ξέσπασε χθες Κυριακή το βράδυ σε μια διάσημη σάουνα για γκέι στο Βερολίνο, ανακοίνωσε σήμερα η πυροσβεστική.
Η πυρκαγιά, τα αίτια της οποίας παραμένουν αδιευκρίνιστα, εκδηλώθηκε στο κλαμπ Apollo Club, μια σάουνα στην οποία συχνάζουν μέλη της γκέι κοινότητας του Βερολίνου και βρίσκεται στη συνοικία Σένεμπεργκ.
Οι έρευνες στο εσωτερικό του κτιρίου ήταν δύσκολες εξαιτίας της περίπλοκης δομής του κλαμπ, το οποίο διαθέτει πολλές εσοχές και εκτείνεται σε 2.000 τετραγωνικά μέτρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Η πυροσβεστική αναγκάστηκε να παραβιάσει τις πόρτες “πολλών μικρών δωματίων” και “τρεις άνθρωποι εντοπίστηκαν νεκροί”, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της. Επίσης ένας άνδρας που υπέστη δηλητηρίαση από τους καπνούς έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο.
“Χρειάστηκε πολλή δουλειά για να εισέλθουμε σε κάθε δωμάτιο προκειμένου να ελέγξουμε αν υπάρχουν θύματα”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ο οποίος διευκρίνισε ότι για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν 80 άνδρες.
Όταν η πυροσβεστική έφτασε στη σάουνα περίπου 25 πελάτες είχαν ήδη καταφέρει να βγουν από το κτίριο, κάποιοι από τους οποίους φορούσαν μόνο μια πετσέτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: