2.12.16

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ Ο ΚΑΤΣΙΚΗΣ: ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ"

Αμετανόητος ο Κατσίκης: Κάνει λόγο για «ελευθερία λόγου»
Σύμφωνα με τον Κώστα Κατσίκη, τα στοιχεία του γάμου όπως αποτυπώνονται στο αστικό δίκαιο δεν μπορεί εξισώνονται με το σύμφωνο συμβίωσης

Αμετανόητος, παρά τη θύελλα των αντιδράσεων για το ομοφοβικό παραλήρημά του, εμφανίστηκε επί της ουσίας ο βουλευτής των ΑΝΕΛΚώστας Κατσίκης, επικαλούμενος την ελευθερία της έκφρασης!
Ο Κώστας Κατσίκης επέμεινε ότι τα στοιχεία του γάμου όπως αποτυπώνονται στο αστικό δίκαιο δεν μπορεί εξισώνονται με το σύμφωνο συμβίωσης. «Τυχόν γάμος ή τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια θα εγείρει ανισότητες» ισχυρίστηκε.
«Όσοι με λένε ομοφοβικό και ρατσιστή δείχνουν ότι δεν υπερασπίζονταιτην ισότητα και το δικαίωμα ελευθερίας της έκφρασης (…) την ελευθερία λόγου κι έκφρασης δεν πρόκειται να μου τη στερήσει κανένας αυτό είναι το μεγαλείο της Δημοκρατίας – να εκφράζομαι όσο μπορώ τεκμηριωμένα στη βάση αρχών κι αξιών με απώτερο σκοπό να παράξω όσο γίνεται γόνιμο πολιτικό λόγο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσίκης.
«… Κάποιοι προβαίνουν σε χαρακτηρισμούς όπως ‘‘ομοφοβικός’’ ή ‘‘έκφραση μίσους’’ ή ‘‘ρατσισμός’’ έχω να τους πω ότι με αυτή τη συμπεριφορά μόνο την ισότητα δεν υπερασπίζονται στο δικαίωμα του λόγου» τόνισε.
Σύμφωνα με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, «αυτές οι εκφράσεις δεν βοηθάνε στη συνοχή που σε δύσκολους καιρούς πρέπει να έχει στη Βουλή ούτε στις ανάγκες κοινωνίας».
«Επιχειρήθηκε η κακοποίηση της αλήθειας κι η διαστρέβλωση της πραγματικότητας– οι ΑΝΕΛ σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού» είπε, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι «διαφωνούμε με την εξίσωση των πάντων».
Ο βουλευτής ευχαρίστησε θερμά τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονήγια τη στάση που τήρησε, παρά τις περί του αντιθέτου εξαγγελίες του για τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών. «Ανέδειξε όσα ενώνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ» τόνισε, κάνοντας μάλιστα λόγο για«πολιτικό πολιτισμό που διδάσκουν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και για μοναδική ικανότητα να συνθέτουν διαφορετικές απόψεις». 
(skai.gr, 1/12/2016)

Δεν υπάρχουν σχόλια: