1.12.16

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ - 1/12/2016


Οδοιπορικό-σοκ στην καρδιά της Αθήνας από το αμερικανικό δίκτυο CNN, το οποίο έβγαλε στο φως έφηβους μετανάστες που πωλούν το κορμί τους σε ενηλίκους στην πλατεία Βικτωρίας
Με ένα οδοιπορικό-σοκ στην καρδιά της Αθήνας το αμερικανικό δίκτυο CNN περιγράφει μια απίστευτα σκληρή πραγματικότητα για ανήλικους μετανάστες, που πέφτουν στο κρεβάτι ενήλικων Ελλήνων για λίγα ευρώ! Ασυνόδευτοι έφηβοι βγαίνουν στο πεζοδρόμιο, στην απελπισμένη προσπάθειά τους να μαζέψουν χρήματα και να πληρώσουν τον δουλέμπορο που υπόσχεται μεταφορά σε χώρα της δυτικής Ευρώπης.
Το συγκλονιστικό ρεπορτάζ εστιάζει σε έναν 17χρονο από το Αφγανιστάν, έναν από τους ανηλίκους που πωλούν το κορμί τους πέριξ της πλατείας Βικτωρίας. 

Ο «Αλί» έφτασε στην Ευρώπη με 270 ευρώ και την ελπίδα ότι θα σπουδάσει και κάποια στιγμή θα καταφέρει να φέρει και τη μητέρα του. Αντ' αυτού, βρέθηκε άστεγος στο κέντρο της Αθήνας, σε ένα περιβάλλον όπου κυριαρχούν η πορνεία και τα ναρκωτικά. Ο μικρός Αφγανός είναι στην πιάτσα της Βικτωρίας καθημερινά τις τελευταίες εβδομάδες: «Μερικοί προσφέρουν 3 ευρώ, άλλοι 100 και άλλοι 80 ευρώ. Αλλά δεν πηγαίνω με κανέναν για λιγότερο από 60 ευρώ. Κάποιοι μπορεί να σε πάρουν στο σπίτι τους, να σου δώσουν χρήματα και ό,τι άλλο θελήσεις»! 
Στην ερώτηση πώς πήρε την απόφαση να βγει στην πορνεία, ο έφηβος απαντά ότι δεν έχει χρήματα και αυτό ήταν η μόνη επιλογή του: «Είναι πολύ δύσκολο. Πώς μπορεί ένας άνδρας να είναι με κάποιον άλλον άνδρα και να του φέρεται έτσι; Αυτοί οι άνδρες είναι άρρωστοι. Δεν έχει σημασία πόσο συχνά το κάνω, αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο. Αν ήθελα να κάνω κάτι που μου αρέσει, θα έβγαινα με μια κοπέλα».
Πάντως δεν είναι μόνο ο «Αλί» που πέφτει θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Το CNN περιγράφει γλαφυρά το αλισβερίσι που γίνεται στις πιάτσες της πορνείας, με ασυνόδευτους μετανάστες να εκδίδονται για 5 ευρώ. 
«Υπάρχουν μεγαλύτεροι άνδρες που απλά προσφέρουν διαμονή, φαγητό, ρούχα. Αλλά βέβαια οι ανήλικοι θέλουν χρήματα. Αυτή είναι η ιδέα: Να βρουν χρήματα για να πάνε παράνομα στην κεντρική Ευρώπη» είπε στο CNN ο κοινωνικός λειτουργός Τάσος Σμετόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: