7.7.16

ΕΟΦ: ΠΡΟΣΟΣΧΗ ΣΕ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΣΤΥΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Φαρμακευτικές ουσίες, που δεν αναγράφονται επί της συσκευασίας περιέχουν προϊόντα που προωθούνται μέσω διαδικτύου για την απώλεια βάρους και την ενίσχυση της στυτικής λειτουργίας, με συνέπεια να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των χρηστών. Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών, ενώ προχώρησε και σε ανάκληση συμπληρώματος διατροφής επίσης λόγω παρουσίας μη εγκεκριμένων ουσιών.
Αναλυτικά, ο ΕΟΦ διαπίστωσε ότι τα προϊόντα La Trim Plus, Oasis, Jenesis, New Lishou και Slimming Hi Herb, που προωθούνται για την απώλεια βάρους, περιέχουν τις φαρμακευτικές ουσίες σιβουτραμίνη και φαινολοφθαλεΐνη. Τα προϊόντα Maxtrazen, German Black Dog, Indian Blackgold, V8 Penis Increases, Tibetan Dragon, που προωθούνται για την ενίσχυση της στυτικής λειτουργίας, περιέχουν τη δραστική ουσία σιλδεναφίλη.
Η σιβουτραμίνη αποσύρθηκε τον Ιανουάριο του 2010 από τις ευρωπαϊκές χώρες, λόγω αρνητικού προφίλ ασφάλειας. Η φαινολοφθαλεΐνη έχει, ενδεχομένως, αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες εάν ληφθεί ανεξέλεγκτα, χωρίς να έχει συνταγογραφηθεί από γιατρό. 
Η σιλδεναφίλη και τα παράγωγά της περιέχονται σε συνταγογραφούμενα φάρμακα, που προορίζονται για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας και μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες εάν ληφθούν ανεξέλεγκτα, χωρίς να έχουν συνταγογραφηθεί από γιατρό. (tanea.gr, 7/7/2016)

Δεν υπάρχουν σχόλια: