17.7.16

ΤΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΦΙΛΙ ΤΟΥ ΤΑΡΖΑΝ

Ο Τζόνι Βαϊσμίλερ, ίσως ο καλύτερος «Ταρζάν» της οθόνης, δεν έκρυβε ότι ήταν γκέι. Τώρα ίσως ήρθε η σειρά του «βασιλιά της ζούγκλας» να αποκαλύψει πως του αρέσουν οι γυναίκες -η Τζέιν εν προκειμένω-, αλλά όχι μόνον αυτές.
Μήπως ο Ταρζάν είναι bisexual; Στη νέα ταινία του, με τίτλο «The Legend of Tarzan», που μόλις βγήκε στις αίθουσες, προκαλούνται ερωτήματα για τον σεξουαλικό προσανατολισμό του καλογυμνασμένου ήρωα, και μάλιστα παρότι ένα παθιασμένο γκέι φιλί έχει κοπεί στο τελικό μοντάζ του φιλμ. Πέτρα του σκανδάλου στη νέα ταινία είναι ο καπετάνιος Λίον Ρομ, που είναι και στρατιώτης, ο οποίος προκαλεί το ερωτικό ενδιαφέρον του Ταρζάν.
Ο σκηνοθέτης της ταινίας Ντέιβιντ Γέιτς παραδέχτηκε πως ο Αλεξάντερ Σκάρζγκαρντ, που υποδύεται τον Ταρζάν, και ο Κριστόφ Βαλτζ, που ερμηνεύει τον ρόλο του καπετάνιου Ρομ, αποπνέουν έναν γκέι ερωτισμό σε όλη τη διάρκεια της ταινίας. «Προχωρήσαμε σε περιστολή όλου αυτού επειδή ήταν too much» δήλωσε στους «Times» ο σκηνοθέτης, σπεύδοντας να παραδεχτεί πως η στιγμή του φιλιού ανάμεσα στον Ταρζάν και τον καπετάνιο ήταν αρκετά περίεργη. «Σε εκείνη τη φάση τη λατρέψαμε, ωστόσο από τις αντιδράσεις του κοινού στις δοκιμαστικές προβολές διαπιστώσαμε πως προκάλεσε μπέρδεμα, οπότε στο τέλος έμοιαζε πολύ τραβηγμένο» σημείωσε.
Στην επίμαχη σκηνή ο καπετάνιος Ρομ, που είναι απεσταλμένος του βασιλιά Λεοπόλδου του Βελγίου προκειμένου να κατακτήσει την περιοχή της ζούγκλας, φιλά με πάθος τον Ταρζάν, ο οποίος είναι αναίσθητος. Λίγο αργότερα ο καπετάνιος λέει στην Τζέιν: «Η αγριάδα (άγρια ομορφιά) του άντρα σου με αναστατώνει περισσότερο απ' ό,τι μπορώ να περιγράψω».
Πάντως στα γυρίσματα υπερτονίστηκε επίσης η straight πλευρά του Ταρζάν, καθώς υπήρχαν πολλές ερωτικές σκηνές με την Τζέιν. Αποτέλεσμα ήταν να κοπούν επίσης στο μοντάζ αρκετές από αυτές, παρότι ο σκηνοθέτης ομολόγησε αργότερα πως ήθελε το ζευγάρι να κάνει παθιασμένο πρωτόγονο σεξ όσο περισσότερο γινόταν. (espressonews.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: