6.6.16

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ - 6/6/2016


Η αμερικανική πρεσβεία σηκώνει προκλητικά τη σημαία των γκέι και με μία ανακοίνωση που προκαλεί ερωτήματα όσον αφορά τη σκοπιμότητά της καλεί -ούτε λίγο ούτε πολύ- και άλλες πρεσβείες ξένων χωρών να προβάλουν και να στηρίξουν το Athens Pride που θα διεξαχθεί στις 11 Ιουνίου.
«Διπλωμάτες από πρεσβείες Αυστραλίας, Βραζιλίας, Καναδά, Χιλής, Δανίας, Φινλανδίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Ιρλανδίας, Ισραήλ, Ολλανδίας, Νορβηγίας, Σλοβενίας, Σουηδίας, Ελβετίας, Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ στην Ελλάδα θα εκφράσουν και φέτος την υποστήριξή τους για το φεστιβάλ και την παρέλαση Athens Pride στις 11 Ιουνίου 2006 συμμετέχοντας στην ολοήμερη εκδήλωση» αναφέρεται στην ανακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα. Η ανακοίνωση προκάλεσε κατάπληξη, αφού για άλλα σοβαρά ζητήματα ανθρώπινων δικαιωμάτων δεν έχει δείξει τον ανάλογο ζήλο, ενώ την ίδια ώρα κάνει αγώνα για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.
Σημειώνεται επίσης ότι η αμερικανική πρεσβεία υιοθετεί το σύνθημα του φετινού Athens Pride «Γυναίκα δεν γεννιέσαι/άνδρας δεν γεννιέσαι, γίνεσαι», όταν το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο απέρριψε δύο φορές το σποτ των διοργανωτών για «ασαφή μηνύματα» προς την ελληνική κοινωνία και επέτρεψε να προβληθούν μόνο συγκεκριμένα αποσπάσματα αυτού. Η πρεσβεία των ΗΠΑ ωστόσο δεν φαίνεται να πτοήθηκε ούτε απ' αυτό και καλεί ανθρώπους άλλων εθνικοτήτων στην Ελλάδα να λάβουν μέρος στην παρέλαση των ομοφυλοφίλων στο κέντρο της Αθήνας. «Οι χώρες μας υποστηρίζουν σθεναρά τα δικαιώματα όλων των LGBT ατόμων ως μέρος της δέσμευσής μας για τα οικουμενικά ανθρώπινα δικαιώματα».
Συνεχίζει μάλιστα στην προκλητική ανακοίνωσή της υποστηρίζοντας: «Οι ετήσιες εκδηλώσεις των ομοφυλοφίλων λαμβάνουν χώρα σε όλο τον κόσμο, συνήθως τον Ιούνιο. Αυτές οι εκδηλώσεις μαζί με την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας τον Μάιο χρησιμεύουν για να επιβεβαιώσουν την ισότητα και την αξιοπρέπεια όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή το φύλο τους»

Δεν υπάρχουν σχόλια: