23.6.16

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΟ ΟΡΛΑΝΤΟ - 3

Εντελώς άλλη διάσταση στην τραγωδία του Ορλάντο, έρχεται να δώσει ένας Λατίνος ονόματι Μιγκέλ, ο οποίος ισχυρίζεται πως οΟμάρ Ματίν ήταν εραστής του και ότι η σφαγή έγινε προκειμένου να εκδικηθεί τους ομοφυλόφιλους, μετά από ένα επεισόδιο. 
Όπως ανέφερε, συναντιόταν σε ξενοδοχείο με τον δράστη της σφαγής συχνά και μία φορά είχαν κάνει τρίο με έναν ακόμη άνδρα από τοΠουέρτο Ρίκο, ο οποίος στη συνέχεια αποδείχθηκε πως ήταν θετικός στον ιό του Aids – γεγονός που εξόργισε τον Ματίν και άλλαξε τη συμπεριφορά του. 
Ο Μιγκέλ περιέγραψε τον Ματίν ως έναν “μπερδεμένο” ομοφυλόφιλο που έπινε πολύ και που τον “τραβούσαν” οι Λατίνοι, αν και ένιωθε πως τον απέρριπταν. 
Ο ίδιος πιστεύει πως η σφαγή έγινε γιατί ο Ματίν θέλησε να εκδικηθεί τους ομοφυλόφιλους, μετά την ανησυχία του για το αν είχε ο ίδιος κολλήσει – αν και τα αποτελέσματα ήταν τελικά αρνητικά. 
“Δεν το έκανε γιατί ήταν τρομοκράτης, αλλά γιατί ήθελε να πάρει εκδίκηση” αναφέρει. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεών τους, του αποκάλυψε πως ήταν παντρεμένος και ότι είχε ένα παιδί. Όσον αφορά τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις, ο Ματίν είχε περιγράψει το Ισλάμ ως “μια θρησκεία της αποδοχής όλων, των ομοφυλόφιλων, των τρανς, των αμφιφυλόφιλων, όλων”. (nooz.gr, 22/6/2016)

Δεν υπάρχουν σχόλια: