21.4.16

CHEMSEX PARTIES

Η ιστορία του «chemsex» όπως ονομάζεται ξεκίνησε από την Αυστραλία, ως μία τραβηγμένη έως τα άκρα εκδοχή της ερωτικής απόλαυσης μεταξύ ομοφυλόφιλων ανδρών. Το ονόμασαν και «party and play» και ήταν δημοφιλές μεταξύ των ανδρών που συμμετείχαν στο ειδικό site για ερωτικά ραντεβού Grindr.
Το όλο κόνσεπτ αφορούσε την χρήση πολύ σκληρών κοκτέιλ ναρκωτικών, και ιδίως του ice, τα οποία είναι σε θέση να δημιουργούν τέτοια ερωτική υπερδιέγερση που αρκετοί μπορούσαν να κάνουν έρωτα ακόμα και για δέκα ημέρες συνεχόμενες.
Το φαινόμενο πήρε μεγάλη έκταση στην Αυστραλία, ύστερα από ρεπορτάζ του Vice αλλά και αναφορές πολλών γιατρών για ασθενείς που έφθαναν με κατεστραμμένα πέη στα ιατρεία. Η «μόδα» αυτή έφθασε πλέον και στην Ευρώπη, και κυρίως στο Λονδίνο, όπου τους τελευταίους μήνες πυκνώνουν οι ενδείξεις ότι αποτελεί πλέον κοινό τόπο στην gay κοινότητα.
Όπως λένε γιατροί τόσο στην Μελβούρνη όσο και στην Βρετανία, πολλοί που φθάνουν στα ιατρεία τους έχουν εκτός των άλλων υποστεί και βιασμό. Όπως μάλιστα αποκαλύπτουν στους γιατρούς λόγω των ναρκωτικών βρίσκονται σε ερωτική υπερδιέγερση και στύση για πάνω από τρεις ή τέσσερις ημέρες συνεχόμενες!
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κάνουν σεξ διαρκώς για χρονικά διαστήματα αδιανόητα στους απλούς ανθρώπους, κάτι που οδηγεί στην καταστροφή μελών του σώματός τους, κυρίως τα ανδρικά γεννητικά όργανα. Η ένταση που περιγράφουν οι ασθενείς είναι τέτοια που αρκετοί από αυτούς λιποθυμούν ή μένουν αναίσθητοι για αρκετές ώρες.
Πάντως τα τελευταία νέα δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά καθώς κλινικές του Λονδίνου αναφέρουν πλέον περιστατικά που αφορούν όχι μόνο τα gay ζευγάρια, αλλά και τα ετεροφυλόφιλα, τα οποία προσπαθούν μέσα από αυτή την ιδιαίτερα επικίνδυνη μέθοδο να φθάσουν την σεξουαλική τους ζωή στα άκρα. (protothema.gr)


Κατά τη διάρκεια του chemsex, οι συμμετέχοντες κάνουν χρήση ναρκωτικών όπως, κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, προτού «σαλπάρουν» για μία σεξουαλική περιπέτεια διάρκειας 72 ωρών.
Το νέο trend στη Βρετανία που συνδυάζει χρήση ναρκωτικών ουσιών και σεξ με πολλούς παρτενέρ και μπορεί να διαρκέσει για ημέρες, θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση του HIV και της ηπατίτιδας , σύμφωνα με τους ειδικούς.
Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα στην Telegraph, η νέα μόδα αφορά ομοφυλόφιλους και ετεροφυλόφιλους. Τα σεξουαλικά πάρτι ξεκινούν συνήθως Παρασκευή και διαρκούν μέχρι και τη Δευτέρα, με τους συμμετέχοντες να αδιαφορούν ακόμα και για τις στοιχειώδεις προφυλάξεις, με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος εξάπλωσης σεξουαλικών μεταδιδόμενων ασθενειών. Επιπλέον, τα συμπτώματα του chemsex ποικίλουν και σχετίζονται με την εκδήλωση άγχους, κόπωσης, κρίσεων πανικού και κατάθλιψης.
Πάνω από το 60% των Βρετανών που επισκέπτονται τις κλινικές αποτοξίνωσης στο Λονδίνο είναι άτομα που κάνουν συχνά chemsex. O συνεχώς αυξανόμενος αριθμός των ανθρώπων που παίρνει μέρος σε τέτοια πάρτι έχει προκαλέσει την ανησυχία των ειδικών, οι οποίοι μάλιστα προειδοποιούν ότι είναι ανάγκη να δοθούν λύσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας. (popaganda.gr)

Οι ουσίες που χρησιμοποιούνται σε αυτές τις συνευρέσεις είναι κυρίως η κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, (crystal meth), η μεφεδρόνη (4-methylmethcathinone) (4-MMC) αλλά και σκευάσματα όπως το αποκαλούμενο «σιρόπι του βιασμού» (GBL) και το υγρό έκσταση (GHB).
Η κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη ανήκει στην ίδια κατηγορία με την κοκαΐνη. Δεδομένου ότι τα στερητικά συμπτώματα της μεθαμφεταμίνης είναι εξαιρετικά οδυνηρά και σκληρά, οι περισσότεροι χρήστες επιστρέφουν στη χρήση του – έτσι, το 93% από αυτούς που χρησιμοποιούν τους παραδοσιακούς τρόπους αποτοξίνωσης, ξανακυλούν στη χρήση της, σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του ΟΚΑΝΑ. Η μεφεδρόνη (4-methylmethcathinone) (4-MMC) είναι ένα διεγερτικό ναρκωτικό, που προκαλεί ευφορία, αϋπνία και μεγάλη ενεργητικότητα και ανήκει στην ομάδα των αμφεταμινών.
Ιδιαίτερα επικίνδυνες και εξαρτησιογόνες ουσίες είναι το «σιρόπι του θανάτου» (GBL - Γάμα βουτυρολακτόνη) και η GHP (gamma-hydroxybutyrate) της οποίας η χρήση έχει καταγραφεί σε συμβάντα σεξουαλικών επιθέσεων με επακόλουθη αμνησία. Όπως αναφέρει στη σχετική έκθεση της British Medical Journal ο γιατρό Ρίτσαρντ Μα, τα πάρτι του chemsex αποτελούν μία ωρολογιακή βόμβα για τη δημόσια υγεία. Η εύκολη πρόσβαση σε τέτοιου είδους χημικά σκευάσματα, σε συνδυασμό με την επέκταση μίας τόσο επικίνδυνης κουλτούρας στις κοινωνικές ομάδες που καταγράφονται στην έκθεση, «έχει δημιουργήσει μία έκρηξη στην κοινότητα των ομοφυλόφιλων».
Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι οι συμμετέχοντες δεν επιζητούν ιατρικές συμβουλές για τις παρενέργειες του chemsex, με αποτέλεσμα η δράση τους να παραμένει ερμητικά κλειστή πίσω από τις πόρτες των συνευρέσεών τους. (star.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: