27.4.16

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ - 27/4/2016


Είναι πρώην Γερουσιαστής των ΗΠΑ από την Πενσυλβάνια και είναι 90 ετών. Διακεκριμένος νομικός και στέλεχος των Δημοκρατικών από τη δεκαετία του 1950, ο Χάρις Γουόφορντ υπηρέτησε στην κυβέρνηση του Τζον Φιτζέραλτ Κένεντι, ο οποίος μάλιστα τον είχε διορίσει ειδικό σύμβουλο για τα Πολιτικά Δικαιώματα – από αυτό το πόστο συνεργάστηκε και με τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Σήμερα, 20 χρόνια μετά τον θάνατο της αγαπημένης του συζύγου, ανακοινώνει ότι ξαναπαντρεύεται. Με έναν άνδρα μισό αιώνα νεότερό του.
Η σύζυγος του γερουσιαστή Γουόφορντ πέθανε από λευχαιμία το 1996. Είχαν γνωριστεί και αγαπηθεί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και όταν το 1991 εκείνος έβαλε υποψηφιότητα για γερουσιαστής, η Κλερ παραιτήθηκε από τη δουλειά της για να τον βοηθήσει. Είχαν μια υπέροχη σχέση για σχεδόν πέντε δεκαετίες. Η Κλερ πέθανε με το χέρι της μέσα στο δικό του όταν και οι δύο ήταν 70 ετών. Είχαν τρία παιδιά.
«Πολύ συχνά η κοινωνία μας προσπαθεί να δώσει χαρακτηρισμούς στους ανθρώπους, ονομάζοντάς τους στρέιτ, γκέι ή κάτι ανάμεσα. Δεν κατηγοριοποιώ τον εαυτό μου σύμφωνα με το φύλο εκείνων που αγαπώ. Είχα μισό αιώνα γάμου με μια υπέροχη γυναίκα και τώρα είμαι τυχερός που για δεύτερη φορά βρήκα και πάλι την ευτυχία», αναφέρει σε άρθρο του στους New York Times. «Για μερικούς ο δεσμός μας είναι εντελώς φυσιολογικός, για άλλους μια παράξενη έκπληξη», γράφει για τον τρόπο που αντιδρά ο κόσμος στον 15 ετών δεσμό τους.
Ο πρώην γερουσιαστής γνώρισε τον νυν σύντροφό του σε μια παραλία στη Φλόριντα πέντε χρόνια μετά τον θάνατο της συζύγου του. «Υπέθετα ότι ήμουν πολύ μεγάλος για να αναζητώ ή να περιμένω ένα ειδύλλιο», γράφει. Ο Μάθιου Τσάρλτον ήταν τότε μόλις 25 ετών. «Καθώς μιλούσαμε, μου έκανε εντύπωση ο στοχαστικός τρόπος και η γοητεία του Μάθιου… Μας χώριζαν δεκαετίες σε ηλικία και πολύ διαφορετικά επαγγελματικά ενδιαφέροντα», γράφει ο πρώην γερουσιαστής για τον νυν σύντροφό του.
Η σπίθα για τους δυο άνδρες ήταν αμοιβαία και καθώς ο χρόνος κυλούσε συνειδητοποίησαν ότι ο δεσμός τους είχε μεγαλώσει και είχε μετατραπεί σε αγάπη. Οι δυο τους παντρεύονται στις 30 Απριλίου. (protagon.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: