24.3.16

SAVOIR VIVRE (ΚΑΙ) ΓΙΑ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ


Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του μυθιστορήματος «Τάμα στη Μύκονο», ο Χρήστος Ζαμπούνης παραχώρησε συνέντευξη σε γνωστό περιοδικό, όπου μίλησε για τις δηλώσεις Γκλέτσου και το κεφάλαιο του βιβλίου του που αφορά στους gay!
Ο μετρ της καλής ζωής σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «HELLO» μίλησε μεταξύ άλλων για την ομοφυλοφιλία και σχολίασε με τον δικό του τρόπο την αποκάλυψη του Απόστολου για τις σεξουαλικές του εμπειρίες.

Πρεσβεύετε τους καλούς τρόπους. Το Savoir Vivre πώς αντιμετωπίζει τους ομοφυλόφιλους που θέλουν να υπογράψουν σύμφωνο συμβίωσης; Είναι αποδεκτό;
«Στην πρώτη έκδοση του «Savoir Vivre», το 2002, κακώς δεν συμπεριέλαβα το κεφάλαιο για την ομοφυλοφιλία. Στη δεύτερη, όμως έκδοση, το έπραξα. Τα ήθη έχουν εξελιχθεί και ούτε καν θα μπω σε συζήτηση για να επιχειρηματολογήσω υπέρ. Όταν η ζωή σου δείχνει τον δρόμο, οι νόμοι ακολουθούν τη ζωή. Όπως είναι ένα ζευγάρι ετεροφυλόφιλο, το ίδιο είναι και ένα ομοφυλόφιλο. Την διάκριση δεν την καταλαβαίνω. Είναι χάσιμο χρόνου και το θεωρώ αυτονόητο. Είχα ανέκαθεν τόσο στενές σχέσεις με gay, που ακόμα και τώρα λένε "αυτός είναι gay".»
Αλήθεια, σας έχουν φλερτάρει gay, και αν ναι, πως αντιδράσατε;
«Ασφαλώς, μόνο που μετά λύπης μου διαπιστώνω και διαπιστώνουν ότι είμαι straight.»
Εάν είχατε μια ομοφυλοφιλική εμπειρία στη ζωή σας, θα την δημοσιοποιούσατε όπως έκανε ο Απόστολος Γκλέτσος, αποτελώντας το θέμα συζήτησης των ημερών;
«Νομίζω ότι μετά την πρωτιά του Απόστολου Γκλέτσου ουδείς θα ασχοληθεί με τον δεύτερο, τον τρίτο ή τον τέταρτο που θα κάνει παρόμοιες αποκαλύψεις.»
Στο συγκεκριμένο κεφάλαιο του «Savoir Vivre» τι αναφέρετε;
«Πώς, λόγου χάρη, το ανακοινώνουμε σε γονείς και φίλους, πώς αντιδρούμε σε μια ανακοίνωση, πώς κάνουμε μια πρόσκληση σε δείπνο σ' ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι.»
(tff.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: