23.3.16

ΒΟΛΟΣ. ΤΟ ΦΙΛΙ ΔΥΟ ΝΕΑΡΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΕΚΑΝΕ ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΠΑΡΤΙ

Φιλί νεαρών ομοφυλοφίλων άναψε φωτιές σε πάρτι της φοιτητικής παράταξης ΕΑΑΚ (Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση) που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Μαρτίου, στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Πεδίο του Αρεως. Νεαροί που συμμετείχαν στο πάρτι στη θέα του φιλιού αντέδρασαν έντονα και έφθασαν μέχρι και να χειροδικήσουν εναντίον του ζευγαριού. Στο χώρο διεξαγόταν αποκριάτικο πάρτι της ΕΑΑΚ. Ανάμεσα στους νεαρούς που συμμετείχαν στο πάρτι ήταν και το ζευγάρι των ομοφυλόφιλων. Το φιλί που αντάλλαξαν ωστόσο, δεν πέρασε απαρατήρητο...
Πήγαν κοντά τους άρχισαν να τους βρίζουν και κατέληξαν να τους χτυπάνε. Τέσσερα με πέντε άτομα επιτέθηκαν εναντίον του ζευγαριού. Το επεισόδιο έγινε αντιληπτό από τους διοργανωτές του πάρτι. Εδωσαν εντολή να σταματήσει η μουσική και πήραν το μικρόφωνο. Κάλεσαν τους ταραξίες να αποχωρήσουν αμέσως από το χώρο. Οπως ανέφεραν, είναι ενάντια στο σεξισμό, στο φασισμό και σε φαινόμενα ρατσισμού.
Οι νεαροί αρνούνταν να αποχωρήσουν από το σημείο. Οι συμμετέχοντες στο πάρτι, κατάφεραν να τους βγάλουν έξω. Οι δράστες απείλησαν ότι θα επιστρέψουν με φίλους τους. Σύμφωνα με στελέχη της ΕΑΑΚ, το πάρτι συνεχίστηκε κανονικά, χωρίς νέο επεισόδιο. (Ταχυδρόμος Βόλου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: