28.9.15

ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ 2015. Η ΦΟΥΣΚΑ


Η Φούσκα
Σκηνοθεσία: Eytan Fox
Ο Ισραηλινός Νόαμ γνωρίζει και ερωτεύεται τον Παλαιστίνιο Ασράφ ενώ υπηρετεί τη θητεία του στα σημεία ελέγχου. Ο Ασράφ θα πάει να μείνει παράνομα μαζί του στο Τελ-Αβίβ, όπου ο Νόαμ μοιράζεται ένα διαμέρισμα με άλλους δύο, τη Λούλου, που περνάει ερωτική απογοήτευση μετά από μία απόρριψη, και τον Γιάλι, επίσης σε μία προβληματική σχέση. Κι ενώ η συγκατοίκηση οδηγεί στη φιλία και σε έναν κοινό αγώνα να βάλουν μια τάξη στην προσωπική τους ζωή, το κοινωνικό περιβάλλον, στενόμυαλο και σκληρό, τους απορρίπτει ως άτομα που ζουν σε μία «φούσκα», αποκομμένοι από την πραγματικότητα.
«Φούσκα» έχουν βαφτίσει οι Ισραηλινοί το Τελ-Αβίβ περιγράφοντας τη ζωή που κάνουν πολλοί νέοι στην πόλη: βγαίνουν, βολτάρουν και διασκεδάζουν ανέμελα, μακριά από την επώδυνη πραγματικότητα του πολέμου. Ο Φοξ προσαρμόζει θαρραλέα τούτες τις αντιθέσεις σε μια μοντέρνα, προκλητική, γαργαλιστική ρομαντική κωμωδία.
Παρουσία του σκηνοθέτη

28/9/2015,  Αίθουσα: Δαναός 2     17:45 


Εδώ μπορείτε να διαβάσετε μια συνέντευξη του Eytan Fox, στην οποία μιλάει μεταξύ άλλων και για το επίμαχο θέμα του ισραηλινού pinkwashing.

Δεν υπάρχουν σχόλια: