9.12.14

ΔΟΕ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ


Δέκα μήνες μετά τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή διαφοροποίησε το άρθρο 6 του καταστατικού της, προσθέτοντας σ΄αυτό τον απόλυτο σεβασμό στα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.
Μια κίνηση που αντιμετωπίζεται ως νίκη των κινημάτων για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων και διεμφυλικών, μετά τον «θόρυβο» που δημιουργήθηκε στο Σότσι. Το προηγούμενο άρθρο περί διακρίσεων της ΔΟΕ δεν έκανε σαφή αναφορά στην συγκεκριμένη κοινότητα και ως εκ τούτου επήλθε σύγκρουση με την σχετική ρωσική νομοθεσία που είναι γνωστή ως «gay propaganda law».
«Δεν υπάρχει μεγαλύτερο χτύπημα στη μάχη κατά της ομοφοβίας, από το να βλέπεις την αρχαιότερη αθλητική διοργάνωση της Ιστορίας να λέει «αρκετά πια». Είναι ένα τεράστιο βήμα, αναγνωρίζοντας ότι ο αθλητισμός είναι ανθρώπινο δικαίωμα και ο καθένας μπορεί να ασχοληθεί χωρίς την παραμικρή διάκριση» δήλωσε ο ιδρυτής της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Athlete Ally, Χάντσον Τέιλορ. Επίσης ο Αντρέ Μπανκς, ιδρυτής της οργάνωσης για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, All Out, τόνισε: «Το Ολυμπιακό Κίνημα στάθηκε στο ύψος του για την αγάπη και την ισότητα, αναγνωρίζοντας τους ομοφυλόφιλους, διεμφυλικούς αθλητές και φιλάθλους». (nerit.gr, 8/12/2014)

Δεν υπάρχουν σχόλια: