25.11.14

"ΔΙΟΡΘΩΣΗ"

Έφοδο σε έκθεση της τρανς Πάολας Ρεβενιώτη στη Λευκωσία έκανε η αστυνομία της Κύπρου μετά από καταγγελίες ότι μεταξύ των έργων της υπήρχαν φωτογραφίες γυμνών ανδρών.
Η έκθεση της γνωστής καλλιτέχνιδας και ακτιβίστριας με τίτλο «Διόρθωση» εγκαινιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Δημοτική Αγορά Λευκωσίας και τη διοργάνωσε η Accept- ΛΟΑΤ Κύπρου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης Τρανς Ατόμων και θα διαρκούσε μέχρι και σήμερα Σάββατο.
Η αστυνομία, μετά από καταγγελίες που δέχτηκε, έκανε έφοδο στον χώρο όπου φιλοξενούνταν η έκθεση και «ξήλωσε» τις επίμαχες φωτογραφίες.
Σύμφωνα με την κυπριακή αστυνομία, διερευνάται ενδεχόμενο αδίκημα ανάρτησης γυμνών φωτογραφιών σε δημόσιο χώρο.
Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» η έκθεση, που συνοδεύεται από προβολή του ντοκιμαντέρ της Ρεβενιώτη με τίτλο «Καλιαρντά», έχει πάρει άδεια από τον Δήμο Λευκωσίας.
Θα παρουσιαζόταν στο κοινό μεταξύ 17:00-21:00 και κατά τη διάρκεια λειτουργίας της αγοράς οι φωτογραφίες ήταν καλυμμένες.
Μετά τις καταθέσεις, η Αστυνομία ανακοίνωσε στους διοργανωτές ότι θα επιστρέψει τα πάνελ με τις φωτογραφίες, αλλά κράτησε οκτώ από τις φωτογραφίες - αυτές που περιλαμβάνουν γυμνό - μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα της υπόθεσης.
Τόσο οι διοργανωτές, όσο ο επιμελητής της έκθεσης Χρήστος Κυριακίδης, αλλά και η ίδια η Πάολα κάνουν λόγο για λογοκρισία. (
tanea.gr, 22-11-2014)


Οι αντιδράσεις γύρω από την ενέργεια της Αστυνομίας να προβεί σε κατάσχεση έργων την περασμένη Παρασκευή από την έκθεση της Πάολας Ρεβενιώτη, που διοργάνωσε η Accept-ΛΟΑΤ Κύπρου, συνεχίζονται. Το θέμα έφτασε πλέον και στο Γραφείο της Επιτρόπου Διοικήσεως Ελίζας Σαββίδου. Κλιμάκιο του Γραφείου αποτελούμενο από τρία άτομα με επικεφαλής τον υπεύθυνο του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Άριστο Τσιάρτα, επισκέφθηκε χθες τον Αστυνομικό Σταθμό Πύλης Πάφου, ο οποίος χειρίστηκε την υπόθεση και είδαν από κοντά τις οκτώ φωτογραφίες οι οποίες τελικά κατασχέθηκαν από την Αστυνομία ως τεκμήρια. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να είναι έτοιμο το πόρισμα της έκθεσης γεγονότων και τα συμπεράσματα του Γραφείου μέχρι το τέλος της εβδομάδας. (philenews.com, 25-11-2014)


Δεν υπάρχουν σχόλια: