1.9.14

ΣΙΩΠΕΣ ΚΑΙ ΦΛΥΑΡΙΕΣ


Ο κ. Άνθιμος αναφέρθηκε στο ζήτημα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου και υπεραμύνθηκε της στάσης της Εκκλησίας, τονίζοντας:
"Βάσει του κειμένου του νομοσχεδίου που πήραμε στα χέρια μας, κάναμε μια μελέτη και εξεδώσαμε μία απόφαση. Υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις Μητροπολιτών πολύ οξείς. Το κείμενο που είχαμε εμείς στα χέρια μας και το επεξεργαστήκαμε δεν παρείχε αφορμές για να θέσουμε προβλήματα όπως είναι το θέμα του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων."
"Εάν κατά τη διαδικασία της συζήτησης στη Βουλή προκύψουν τροπολογίες που εμείς δεν μπορούμε να τις προβλέψουμε, θα υπάρξουν ανάλογες ανακοινώσεις. Αν υπάρξει όμως τροπολογία για τη συμβίωση ομοφυλοφίλων, όλοι οι Ιεράρχες θα αντιδράσουν γιατί αυτά είναι έξω από τη φύση. Είναι αλλόκοτα πράγματα. Δεν είναι δυνατόν τα παρα φύση προβλήματα που πάνε να νομιμοποιηθούν να πάρουν την ανοχή της Εκκλησίας", συμπλήροσε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης. (citylocalnews.gr
, 29/8/2014)

Κατά τα άλλα, διάφορες "οργανώσεις" έχουν αναλάβει να διαχειρισθούν επικοινωνιακά πραγματικά ή φανταστικά περιστατικά ομοφυλοφοβικής βίας προκειμένου να περάσει ένας νόμος που ελάχιστα ή καθόλου συνεισφέρει στα λοαδ δικαιώματα, ενώ οι πραγματικά υπόχρεοι για τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης και την εξασφάλιση της ισονομίας των ελλήνων πολιτών βολικά σωπαίνουν.

1 σχόλιο:

Ξενικός είπε...

..."αυτά είναι έξω από τη φύση...", όπως η υποχρεωτική "αγαμία" των ιεραρχών, μήπως;
Ξενικός