15.5.14

ΚΥΠΡΟΣ. ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ GAY PRIDE


Εξέδωσε ανακοίνωση η Ιερά Σύνοδος
Έντονες αντιδράσεις από την Εκκλησία για το «gay pride»
philenews.com, 15/5/2014
Λευκωσία: «Θύελλα» αντιδράσεων στους κόλπους της Εκκλησία προκαλεί η διοργάνωση «εκδηλώσεων υπερηφάνειας» που προγραμματίζεται να αρχίσουν στις 17 Μαϊου και θα κορυφωθούν στις 31 του μήνα με το γνωστό gay parade.
Σε ανακοίνωση της η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου τονίζει ότι παρακολουθεί με ανησυχία και θλίψη τα όσα συμβαίνουν και εξαγγέλλονται σχετικά με τον τρόπο συμπεριφοράς και ζωής μίας μερίδας συνανθρώπων μας.
«Άνδρες και γυναίκες υποκινούμενοι και παρασυρόμενοι από ομάδες του εξωτερικού ή και από τη σύγχυση της ίδιας της συνείδησής τους, υποστηρίζουν και διαδηλώνουν ότι η ομοφυλοφιλία είναι φυσιολογικός τρόπος συμπεριφοράς, γι’ αυτό και η επιλογή τους αυτή πρέπει να τυγχάνει νομικής κατοχύρωσης και κοινωνικής αποδοχής», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Τονίζεται πάντως ότι ο λόγος του Θεού καταδικάζει την ομοφυλοφιλία και ότι οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις αποτελούν ηθική εκτροπή.
Σημειώνεται ότι η Εκκλησία θεωρεί την ομοφυλοφιλία ως πτώση και ασθένεια του ανθρώπινου προσώπου και όχι ως φυσιολογικό τρόπο ζωής και επιλογής, γι’ αυτό και εναντιώνεται στη θεσμική και κοινωνική στήριξη και αποδοχή της.
«Τα τραγικά αποτελέσματα της ομοφυλοφιλίας σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο με τη χαλάρωση της ηθικής συμπεριφοράς, με την αύξηση των κρουσμάτων παιδεραστίας, με τις αναρίθμητες περιπτώσεις θυμάτων της ανίατης ασθένειας τους AIDS ή των ομοφυλόφιλων, με την έξαρση των διαζυγίων και της διάλυσης οικογενειών, με την αφύσικη-υιοθέτηση τέκνων, αποτελούν τα πιο ισχυρά επιχειρήματα για τον άτυπο αυτό τρόπο ζωής», προστίθεται στην ανακοίνωση.
«Ως Εκκλησία στεκόμαστε πάντοτε με συμπάθεια και κατανόηση δίπλα στον κάθε συνάνθρωπό μας, ωστόσο καταδικάζουμε πράξεις που έρχονται σε αντίθεση με το λόγο του Θεού», αναφέρει η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου και καλεί το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας να μείνει προσηλωμένο στις αναλλοίωτες και διαχρονικές αλήθειες της πίστης μας.

4 σχόλια:

Unknown είπε...

"..Ο λόγος Θεού καταδικάζει την ομοφυλοφιλία και οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις αποτελούν ηθική εκτροπή.." . Αλήθεια , πού αναφέρεται αυτο; Πουθενά δεν το λέει η Βίβλος. Αλλά κι αν ακόμη το έλεγε , αναφέρει τόσα , όσα η σύγχρονη εγκληματολογία εξετάζει ως ειδεχθή εγκλήματα σαν φυσιολογικά, όπως η αιμομιξία , η πατροκτονία κλπ. Για όνομα..
Επί της ουσίας: Οι Κύπριοι αδελφοί ( και 'αδελφές')εν Χριστώ ή εν Μωάμεθ ,αντιμετωπίζουν μια φοβερή πρόκληση και εμείς είμαστε μαζί τους.
Μακάρι να είχα τη δυνατότητα να πάω στην Κύπρο για το πρώτο τους gay parade.
Παρεμπιπτόντως υπάρχει ένα ωραίο ντοκυμαντερ για το πώς αξιοποιούν τη βίβλο πολιτικοί και ιερωμένοι στις ΗΠΑ , για να αποβλακώσουν τις μάζες.
http://www.youtube.com/watch?v=iJAr8NoMCL8
Συνέχισε την καλη δουλειά , erva.

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΗ ΛΕΣΒΙΑ,
Ο (ΑΠ.) ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ - ΜΑΖΙ Κ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ - ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ
ΤΟΥ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ: ΓΙΑΤΙ Κ ΩΣ ΤΙ ΒΓΑΖΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ,ΔΙΑΓΓΕΛΜΑΤΑ,ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΑ ΚΛΠ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ/ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ; Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΗ Κ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΛΙΓΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ. ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ; ΝΑ ΛΥΠΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ
ΕΙΝΑΙ ΑΜΟΙΡΟΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΙΣΤΟΡΙΑΣ Κ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΖΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΟΣΜΟ. ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΕΠΕΙΣΑ....ΤΕΣΠΑ.ΣΚΕΨΟΥ ΠΟΣΕΣ ΩΡΑΙΕΣ ΚΑΛΟΓΡΙΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ Κ ΕΓΩ ΑΣ ΣΚΕΦΤΩ ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΤΟΝ ΘΕΟΓΚΟΜΕΝΟ (ΕΤΩΝ 25 ΠΑΡΑΚΑΛΩ!) Κ ΑΣ ΠΑΡΗΓΟΡΗΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΩΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ Κ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ PRIDE!!!

Unknown είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε,
Ο απ.Παύλος δε γνώρισε ποτέ τον Χριστό , δεν ήταν μαθητής του και δεν άκουσε τις διδασκαλίες του , διότι απλά γεννήθηκε 15 χρόνια μετά τη σταύρωσή του. Αυτά για το κομμάτι της Βίβλου που εμπεριέχει και τις επιστολές του. Στην Παλαιά Διαθήκη είσαι βέβαιος πως δεν υπάρχουν αναφορές στην ομοφυλοφιλία;
ΤΕΣΠΑ.Σαφώς και δε με έπεισες , αφενός διότι η Βιβλος αποτελεί συρραφή δεκάδων βιβλίων από την Παλαιά και Καινή Διαθήκη εκ των οποίων τα διάφορα δόγματα αναγνωρίζουν , όποια τους συμφέρει , αφετέρου διότι δε με συγκινούν οι ωραίες καλογριες με τα μαύρα φορέματα που καλυπτουν αξυριστα πόδια και λοιπά αξύριστα μέλη απομονωμένες από την κοινωνία.
Να είσαι καλά

Ξενικός είπε...

όταν καταρρίπτονται όλα τα επιχειρήματα, τότε γίνεται επίκληση του "θεού"...
Ξενικός