22.5.14

ΚΥΠΡΟΣ. ΤΟ E-MAIL ΕΝΟΣ ΠΑΤΕΡΑ ΠΡΟΣ 5000 ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ


Email από ένα πατέρα, με 5000 παραλήπτες
city.sigmalife.com, 21/5/2014
Δεν ξέρω αν είναι σωστό να πέφτουμε στο επίπεδο αυτών που «με τις μεσαιωνικές και αθεϊστικές αντιλήψεις τους σπρώχνουν στη δυστυχία, στη μιζέρια, στην καταφρόνηση και πολλές φορές στην αυτοκτονία πολλούς ομοφυλόφιλους», όπως πολύ σωστά το θέτει ο κύριος Ανδρέας Μαυρομιχάλης, θαυμάζω όμως τους ανθρώπους που πάνε ενάντια στα «πρέπει» μιας οπισθοδρομικής κοινωνίας, όπως αποδεικνύεται σε μεγάλο βαθμό η κυπριακή, και μπαίνουν στον κόπο να στείλουν email στα ΜΜΕ (σε 5000 περίπου παραλήπτες) για να δηλώσουν την περηφάνια τους για το παιδί τους.
Και σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους, τους ομοφοβικούς, των οποίων ο λόγος είναι οχετός και ενίοτε προσβλητικός απέναντι στα gay άτομα, ο κύριος Ανδρέας είναι ευγενικός και τιμά με τον λόγο του και τα γραφόμενά του το ανθρώπινο είδος. Απλώς θέλησε να μας υπενθυμίσει για μια ακόμα φορά ότι τους ανθρώπους δεν πρέπει να τους κρίνουμε, να τους επιλέγουμε ή να τους «σκαρτάρουμε» με κριτήριο το φύλο, την καταγωγή, την θρησκεία, το χρώμα ή το σεξουαλικό προσανατολισμό (ούτε προτίμηση είναι, ούτε επιλογή), αλλά με βάση άλλα πράγματα, πιο ουσιαστικά.
Το email του κύριου Ανδρέα Μαυρομιχάλη, ήρθε λίγες ώρες αφότου ο γιος του Χάρης Μαυρομιχάλης, ο καταξιωμένος Κύπριος σκηνοθέτης, πόσταρε στο Facebook ένα βίντεο, με την Whoopi Goldberg να στέλνει το δικό της μήνυμα προς τη ΛΟΑΤ κοινότητα της Κύπρου. Αυτό έγινε στο πλαίσιο μιας συνέντευξης που της πήρε για τους σκοπούς ενός ντοκιμαντέρ που κάνει μαζί με την Ολυμπία Δουκάκη, ενώ λίγο αργότερα έστειλε και η ίδια Ολυμπία Δουκάκη το δικό της μήνυμα.

Αυτούσιο το μήνυμά του:
«Θα ήθελα να πω σε όλους ότι ο γιος μου Χάρης είναι ομοφυλόφιλος και είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτόν, διότι πέραν των ταλέντων που τον διακρίνουν, τον εξαιρετικό του χαρακτήρα, την μεγάλη και γιομάτη αγάπη καρδιά του για όλους, οπωσδήποτε δεν είναι άρρωστος, δεν είναι παιδόφιλος και δεν αντιμετωπίζει τη ζωή σύμφωνα με τις σεξουαλικές του ορέξεις.
Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να συγχαρώ τον Δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη που, παρ’ όλες τις αντιδράσεις, έθεσε υπό την αιγίδα του το πρώτο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας που διοργανώνεται στην Κύπρο.
Ταυτοχρόνως θα ήθελα να καλέσω όλο τον κόσμο να εκδηλώσει την συμπαράσταση του σε χιλιάδες παρεξηγημένους συμπατριώτες μας και εκατομμύρια συνανθρώπων μας που μεσαιωνικές και αθεϊστικές αντιλήψεις τους σπρώχνουν στην δυστυχία, στην μιζέρια, στην καταφρόνηση και πολλές φορές στην αυτοκτονία.
Πάνω από όλα ας κάνουμε αυτό που πιστεύουμε εμείς ότι είναι ορθό και όχι αυτό που μας λεν οι οποιοιδήποτε άλλοι, που ίσως να μην τρώνε μήλα γιατί είναι απαγορευμένος καρπός.
Το Φεστιβάλ θα κορυφωθεί το Σάββατο, 31 Μαΐου με την Πορεία Υπερηφάνειας η οποία θα ξεκινήσει στις 17.00 από την Πλατεία Ελευθερίας και θα καταλήξει στο Δημοτικό Κήπο της πρωτεύουσας όπου θα διοργανωθούν εκδηλώσεις μέχρι αργά το βράδυ.
Έρρωσθε και ευδαιμονείτε».

* Κάποιοι ίσως θυμάστε το όνομα Χάρης Μαυρομιχάλης. Πριν από κάποιους μήνες είχε κάνει μια αλλιώτικη πρόταση γάμου, στον Lance, με το βιντεάκι να γίνεται viral στο διαδίκτυο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: