8.4.14

ΗΝ. ΒΑΣΙΛΕΙΟ. ΓΟΝΕΙΣ ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΓΚΕΪ

Αγγλία: Γονείς ανάγκασαν δάσκαλο να παραιτηθεί επειδή είναι γκέι
protothema.gr, 7/4/2014
Ένας ομοφυλόφιλος βοηθός διευθυντή σε σχολείο της Αγγλίας παραιτήθηκε, υποκύπτοντας στις πιέσεις γονέων, που δήλωσαν ότι δεν θέλουν να μάθει στα παιδιά τους ότι «είναι οκ να είναι κάποιος γκέι». 
Όπως ανέφερε η εφημερίδα «The Sunday Times», ο Άντριου Μόφατ, ο οποίος είναι και συγγραφέας του βιβλίου «Η αμφισβήτηση της ομοφοβίας στα σχολεία», έγινε στόχος μιας ομάδας μουσουλμάνων γονέων στην Chilwell Croft Αcademy του Μπέρμιγχαμ.
Ο κ. Μόφατ, που είχε παραιτηθεί από τη θέση του τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά θα αφήσει οριστικά το σχολείο αυτό το μήνα, υποστήριξε ότι είχαν εκφράσει παράπονα εναντίον του και μερικοί Χριστιανοί γονείς.
Το βιβλίο του χρησιμοποιούνταν σε μαθήματα αλφαβητισμού για παιδιά 10 και 11 ετών, τόσο στο Chilwell Croft, όπως και άλλα σχολεία.
«Οι ενστάσεις απέναντί μου διατυπώθηκαν κατά κύριο λόγο από εκείνους των οποίων τη θρησκεία έχει μια αντίθετη στάση προς την ομοφυλοφιλία. Κάποιοι Χριστιανοί, αλλά κυρίως Μουσουλμάνοι γονείς, μου έχουν πει ότι δεν θέλουν τα παιδιά τους να μαθαίνουν ότι είναι εντάξει να είναι κάποιος ομοφυλόφιλος» δήλωσε ο Μόφατ στους Sunday Times.
«Έχω συνηθίσει πλέον στη δουλειά μου να αντιμετωπίζω τέτοιου είδους φαινόμενα, αλλά δεν πτοούμαι. Ήδη, έχω βρει δουλειά σε ένα άλλο σχολείο έξω από το Μπέρμιγχαμ» συμπλήρωσε. 
Ο Λίαμ Νόλαν, επίσης ομοφυλόφιλος δάσκαλος, στο Perry Beeches Academy της ίδιας πόλης, είπε στην εφημερίδα ότι ήταν «απίστευτα σοκαρισμένος με το γεγονός ότι ένας βοηθός διευθυντή, ο οποίος είχε κάνει απίστευτη δουλειά με την εκπαίδευση στα μικρά παιδιά, να αντιμετωπίζεται σαν εξτρεμιστής από μια ομάδα ατόμων με στενά και κολλημένα μυαλά».
Ο Κρις ΜακΓκόβερν, πρόεδρος της Εκστρατείας για την «Πραγματική Εκπαίδευση», δήλωσε τα εξής: «Αν οι γονείς προέρχονται από μια συγκεκριμένη θρησκευτική ομάδα, αν είναι ισλαμική ή χριστιανική και έχουν μια ανησυχία για το τι θα μπορούσε να ''προωθήσει την ομοφυλοφιλία'', αυτό θα πρέπει να ξεκαθαριστεί εξ' αρχής από το εκάστοτε σχολείο, για την πολιτική που θέλουν να ακολουθήσουν».
Μια ντουζίνα σχολεία της πόλης είναι υπό έρευνα από το υπουργείο Παιδείας, καθώς πέρα από τους ισχυρισμούς για οικονομική κακοδιαχείριση, υπάρχουν και καταγγελίες για εφαρμογή ισλαμικών πρακτικών. 
Τον περασμένο μήνα κυκλοφόρησε ένα έγγραφο με τίτλο «Επιχείρηση Δούρειος Ίππος». Σε αυτό αποτυπώνεται ο ισχυρισμός ότι είναι ένα ισλαμικό - σκληροπυρηνικό προσχέδιο για το πώς να πάρουν τον έλεγχο των σχολείων σε διάφορες πόλεις.
Το σχολείο Chilwell Croft Αcademh είπε ότι δεν ήταν σε θέση να σχολιάσει κάτι περαιτέρω αυτή τη στιγμή.

1 σχόλιο:

Ξενικός είπε...

αχ αυτές οι θρησκείες...
Ξενικός