7.2.14

GAY MOUNTAIN. ΤΟ ΣΠΟΤ ΤΟΥ CHANNEL 4 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

«Gay mountain»: Ενα περήφανο σποτ του Channel 4 για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς 
Γιώργος Κρασσακόπουλοε (flix.gr)

Με αφορμή το ξεκίνημα των αγώνων σήμερα στο Σότσι της Ρωσίας το βρετανικό κανάλι δημιούργησε ένα σποτ που μάλλον δεν πρόκειται να κάνει χαρούμενη την Ρωσική κυβέρνηση. Αλλά κάνει όλο τον υπόλοιπο πλανήτη να χαμογελάσει.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Χειμερινοί ολυμπιακοί αγώνες, θα είναι ένα από τα πράγματα που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον των τηλεθεατών σε ολόκληρο τον πλανήτη. Δεν υπάρχει επίσης καμιά αμφιβολία ότι το γεγονός της διοργάνωσης τους σε μια χώρα που (προσφάτως αποφάσισε να) θεωρεί την ομοφυλοφιλία μιαρή, φιλοδοξεί να την κάνει παράνομη και βλέπει τους gay ως ανεπιθύμητους, έχει δημιουργήσει ποικίλες αντιδράσεις.
Μια από τις καλύτερες, πιο διασκεδαστικές και πέρα από κάθε αμφιβολία πολιτική ήταν η απόφαση του Channel 4 της Μεγάλης Βρετανίας να γυρίσει και να προβάλει το σποτάκι που μπορείτε να δείτε πιο κάτω, αναγνωρίζοντας το προφανές: πως πολλοί από τους αθλητές που συμμετέχουν στους αγώνες είναι ομοφυλόφιλοι.
Το απολαυστικό σποτ τους εύχεται καλή τύχη, αλλά κυρίως δηλώνει ξεκάθαρα το πόσο παράλογη και κατάφωρα περιφρονητική απέναντι στα πιο βασικά ανθρώπινα δικαιώματα είναι η πολιτική της Ρωσσίας. Και το κάνει με τον πιο αστείο αστείο τρόπο.
Το γεγονός μάλιστα ότι το συγκεκριμένο σποτ δημιουργήθηκε και προβάλλεται από ένα κρατικό κανάλι όπως το Channel 4, κάνει ακόμη πιο ξεκάθαρη την σημασία και την σημειολογία του.


Δεν υπάρχουν σχόλια: