4.2.14

ΙΤΑΛΙΑ. ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΛΕΤΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΣΤΟ ΣΟΤΣΙ

Στο στόχαστρο των γκέι ο Ενρίκο Λέτα
Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφασή του να μεταβεί στο Σότσι για την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις υποστηρίζοντας ότι θα το πράξει «για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων και την υποψηφιότητα της Ρώμης για την Ολυμπιάδα του 2024».
ethnos.gr, 4/2/2014
Ο Λέτα πρόσθεσε πως «στο Σότσι θα υπενθυμίσει ότι η Ιταλία εναντιώνεται σε κάθε μορφή διάκρισης κατά των ομοφυλόφιλων, στον χώρο του αθλητισμού και όχι μόνον».
«Θα παραστώ στην τελετή έναρξης, κάτι που αποφάσισα μαζί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τον υπουργό Αθλητισμού και με τον πρόεδρο της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής, εκτός αυτού, για να προωθήσω την υποψηφιότητα της Ρώμης για την διοργάνωση της Ολυμπιάδας του 2024 την οποία προωθούμε με μεγάλη αυτοπεποίθηση», σημείωσε ακόμη ο κεντροαριστερός πρωθυπουργός της Ιταλίας.
Ομως η δήλωση αυτή του Λέτα —και κυρίως το γεγονός ότι έγινε μετά τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν— ενόχλησε έντονα πολλές οργανώσεις για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, που επέκριναν την απόφαση του Λέτα.
«Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού προσβάλουν την νοημοσύνη μας. Όταν αντί για τα δικαιώματα πρυτανεύουν οι αγωγοί μεταφοράς φυσικού αερίου ή ο σχεδιασμός του μάρκετινγκ (...) ξεπουλάμε την αξιοπρέπεια μιας χώρας», είπε ο Φλάβιο Ρομάνι, πρόεδρος της οργάνωσης Arcigay.
Ο υπεύθυνος της τηλεφωνικής γραμμής υποστήριξης Gay Center Φαμπρίτσιο Μαράτσο είπε ότι «την ημέρα που ο Λέτα θα βρίσκεται στο Σότσι, θα ξεδιπλώσει μια τεράστια σημαία του ουράνιου τόξου, που θα ξεπερνά τα επτά μέτρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους ομοφοβικούς νόμους του Πούτιν».
Μια ομάδα γερουσιαστών του Δημοκρατικού Κόμματος η οποία πρόσκειται στον νέο γραμματέα του Ματέο Ρέντσι επέκρινε την απόφαση του επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης. «Ελπίζουμε ο Λέτα να το ξανασκεφτεί. Οι κυριότεροι ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα πάνε στο Σότσι, είναι ασύλληπτο να αντιπροσωπευτεί η Ιταλία στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο» ανέφερε η ομάδα αυτή σε ανακοίνωσή της.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να βάζουμε το μυαλό μας να δουλεύει. Γιατί η Ρωσία δέχεται τόση επίθεση για τα δικαιώματα μας? Η Ρωσία είναι η μόνη χώρα που είναι αντίθετη? Η απάντηση είναι όχι. Στις περισσότερες χώρες του κόσμου υπάρχουνε διακρίσεις για τους ομοφυλόφιλους αλλά για καμία δε γίνεται τόση φασαρία. Η επίθεση που κάνουνε στη Ρωσία έχει στόχο τον Πούτιν για πολιτικούς και για θρησκευτικούς λόγους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ρωσία είναι ένα οχυρό της Ορθοδοξίας και αυτό χαλάει τα σχέδια της Νέας Τάξης.

gay super hero είπε...

@ ανώνυμος

Σίγουρα ο ντόρος και η φασαρία που γίνεται επιλεκτικά για την περίπτωση της Ρωσίας από τα δυτικά (κυρίως αμερικάνικα) ΜΜΕ και ΜΚΟ είναι εν μέρει πολιτικά κατευθυνόμενος και εν μέρει αφελής ιεραποστολικός ζήλος.

Ισχύει όμως και το αντίστροφο: Ότι δηλαδή και η στάση του ρωσικού καθεστώτος με τη στοχοποίηση των ομοφυλόφιλων (και όχι άλλων φαινομένων που καλπάζουν στη Ρωσία όπως τα διαζύγια, οι αμβλώσεις ή ο αλκοολισμός) και την ταύτιση της ορθοδοξίας με την ομοφοβία υπαγορεύεται εξίσου από πολιτικές σκοπιμότητες. Ουσιαστικά με πρόσχημα αυτό το ζήτημα, γίνεται μια προσπάθεια να "στεγανοποιηθεί" η πρώην σοβιετική σφαίρα από τη δυτική γεωπολιτική, οικονομική και πολιτισμική επιρροή.

Και δυστυχώς οι γκέι της Ρωσίας βρίσκονται παγιδευμένοι ανάμεσα στις συμπληγάδες συμφερόντων και σκοπιμοτήτων...