7.12.13

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ. Η ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΑΛΟ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

Ανάβει φωτιές η πρώτη ταινία με ομοφυλόφιλους στην Αίγυπτο…χωρίς να έχει καν σκηνές σεξ
koolnews.gr, 6/12/2013
Σάλος έχει προκληθεί στην Αίγυπτο καθώς αναμένεται να κυκλοφορήσει η πρώτη ταινία με ομοφυλόφιλους. Η ταινία θα περάσει από ειδική επιτροπή που θα αποφασίσει το ποιες σκηνές θα προβληθούν. Η ταινία «Οικογενειακά Μυστικά» δείχνει την ιστορία του Μαρουάν που παλεύει με τον εαυτό του έπειτα από την αποκάλυψη στην οικογένεια του για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις.
Στην ταινία δεν εμπεριέχονται σκηνές σεξ αλλά παρ' όλα αυτά η λογοκρισία θέλει να «κόψει» 13 στιγμιότυπα καθώς θεωρούνται ακατάλληλα για το ήθος των Αιγυπτίων.
«Η λογοκρισία θέλει να αφαιρέσει 13 σκηνές, η μία εκ των οποίων είναι βασική για την ιστορία και χωρίς αυτή η ταινία θα χάσει κάποια από την καλλιτεχνική της αξία» δήλωσε ο σκηνοθέτης, Χάνι Χαουαζί. Η συγκεκριμένη σκηνή δείχνει την αποκάλυψη του Μαρουάν στην αδερφή του ότι είναι ομοφυλόφιλος. Μία άλλη σκηνή που θέλουν να κοπεί, δείχνει την αδερφή του πρωταγωνιστή να κατηγορεί τον πατέρα τους για τις σεξουαλικές προτιμήσεις του Μαρουάν.
Παρόλα αυτά, ο Αχμέντ Αουάντ, επικεφαλής της επιτροπής αρμόδια για τη λογοκρισία, δήλωσε πως δεν θα προβεί στο «κόψιμο» των σκηνών επειδή η ταινία μιλάει για την ομοφυλοφιλία, αλλά «έχει ζητηθεί να γίνουν κάποιες αλλαγές».
Η διαδικασία προβλέπει την ανάγνωση των σεναρίων και την προβολή της ταινίας από την επιτροπή, η οποία αποφασίζει ποιες σκηνές θα παραμείνουν και ποιες όχι. Κάποιοι από τους κριτικούς κινηματογράφου που είδαν την ταινία υποστηρίζουν ότι η ταινία χρειάζεται κάποιες μικρές τροποποιήσεις αλλά κανένας δεν σοκαρίστηκε με το περιεχόμενο της.
Ο σεναριογράφος, Αμπντέλ Καντέρ υποστηρίζει ότι εμπνεύστηκε από την αληθινή ιστορία ενός νεαρού που ζούσε δίπλα από μία εξουσιαστική μητέρα, δεν είχε πατέρα, ενώ βιάστηκε από τον αδερφό του και κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον οδηγό της οικογενείας του.
Στην ταινία αλλά και στην ιστορία του νεαρού, στο τέλος ο άνδρας καταφεύγει στην ψυχοθεραπεία, μοιάζει σαν να έχει αποτινάξει την ομοφυλοφιλία αλλά δεν είναι ικανοποιημένος με τον εαυτό του.


Δεν υπάρχουν σχόλια: