14.11.13

ΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΙΟ ΑΡΡΕΝΩΠΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΤΕΡΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ


Οι γκέι άνδρες έχουν πιο αρρενωπά χαρακτηριστικά από τους στρέιτ
news.gr, 12/11/2013
Σημαντικές μορφολογικές διαφορές στο σχήμα του προσώπου των ομοφυλόφιλων και των ετεροφυλόφιλων ανδρών εντόπισε  μια πρωτότυπη επιστημονική έρευνα του Κέντρου Θεωρητικών Ερευνών του Charles University της Πράγας και της Ακαδημίας Επιστημών της Τσεχίας.
Εκτός του ότι οι διαφορές χαρακτηρίζονται "αξιοσημείωτες" το εντυπωσιακό είναι ίσως ότι τα πρόσωπα των ομοφυλόφιλων ανδρών αξιολογούνται να έχουν πιο στερεοτυπικά "αρρενωπά" χαρακτηριστικά από αυτά των στρέιτ ανδρών.
Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την κοινή πεποίθηση ότι οι ομοφυλόφιλοι άνδρες είναι πιο θηλυπρεπείς.
Οι επιστήμονες αξιολόγησαν 11.000 διαφορετικά σημεία για να εντοπίσουν τις μορφολογικές διαφορές στα πρόσωπα 146 γκέι και στρέιτ ανδρών.
Όπως διαπίστωσαν οι ομοφυλόφιλοι άνδρες έχουν σχετικά πλατύτερα και γωνιώδη πρόσωπα με μικρότερες μύτες και πιο προτεταμένα σαγόνια.
Μετά 40 άνδρες και 40 γυναίκες κλήθηκαν να προσπαθήσουν να μαντέψουν τον ερωτικό προσανατολισμό των συμμετεχόντων.
Οι συμμετέχοντες - και των δυο φύλων- αξιολόγησαν ως πιο αρρενωπά τα πρόσωπα των γκέι ανδρών ενώ ήταν αδύνατον να μαντέψουν την ερωτική προτίμηση βάσει της εικόνας του προσώπου.
"Το ότι υπάρχουν πράγματι διαφορές, δε σημαίνει πως μπορούμε να καταλάβουμε τον άλλον όταν τον δούμε στο δρόμο" εξηγεί μια από τους συγγραφείς της μελέτης.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: