30.10.13

"ΚΡΙΜΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ!"; Α,ΧΑΧΑΧΑΧΑ


Κρίμα το όνομα!
Γιώργος Σκαφιδας (ethnos.gr)
Aνιψιός του Φρανσουά Μιτεράν και άλλοτε υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας με τη Δεξιά, ο 66χρονος Φρεντερίκ με το βαρύ επίθετο κυκλοφόρησε προ ημερών ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο, πλούσιο σε... ερωτικές εξομολογήσεις.
Στις 720 σελίδες του έργου, που τιτλοφορείται «La Recreation» («αναψυχή» ελληνιστί), ο Μιτεράν διηγείται ιστορίες από τα τρία χρόνια (2009-2012) που πέρασε ως υπουργός Πολιτισμού και Επικοινωνιών της κυβέρνησης Σαρκοζί.
Σε αντίθεση, ωστόσο, με ό,τι θα ανέμενε κανείς, οι συγκεκριμένες ιστορίες δεν έχουν περιεχόμενο πολιτικό αλλά κυρίως σεξουαλικό. Ο Φρεντερίκ, που έχει δηλώσει δημοσίως ανοιχτά ότι είναι ομοφυλόφιλος και έχει εργαστεί στο παρελθόν ως ηθοποιός και τηλεπαρουσιαστής, αναλύει με προκλητική ειλικρίνεια τις ερωτικές φαντασιώσεις που είχε με άλλους... πολιτικούς. Δεν κρύβει τον θαυμασμό του για στελέχη της κυβέρνησης Σαρκοζί όπως ο Φρανσουά Φιγιόν (πρώην πρωθυπουργός) και ο Λοράν Βοκέ (πρώην υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων), καθώς και για υπουργούς της τρέχουσας σοσιαλιστικής κυβέρνησης του Ολάντ, όπως είναι ο Μανουέλ Βαλς (Εσωτερικών).
Ο ίδιος φτάνει μάλιστα στο σημείο να χαρακτηρίσει «gay-friendly» (εν δυνάμει γκέι με άλλα λόγια) ακόμη και τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ, με τον οποίο είχε συναντηθεί το 2010, ενώ δεν κρύβει τη γοητεία που του ασκούσαν όχι μόνο κυβερνητικοί αξιωματούχοι αλλά και σωματοφύλακες της τότε υπουργού Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία συχνά αναγκαζόταν να τον συγκρατεί.
Τα παραπάνω, αν και εξόχως προκλητικά για τους πολιτικούς της... σειράς, είναι βεβαίως απλά «πταίσματα» μπροστά σε παλαιότερες ερωτικές εξιστορήσεις του ανιψιού ενός μύθου, που μάχεται να κρατηθεί με δυσκολία στην επικαιρότητα...
Υπάρχει και κάτι μη ερωτικό μέσα στις πολλές πιπεράτες εξομολογήσεις που παραθέτει ο Φρεντερίκ Μιτεράν στο τελευταίο του βιβλίο: όπως αποκαλύπτει, ο Σαρκοζί... σιχαινόταν τη μαγειρική της Μέρκελ. «Το μόνο πρόβλημά μου με την Ανγκελα είναι όταν με καλεί στο σπίτι της για φαγητό και σερβίρει λαχανόσουπα. Της είπα πως μου αρέσει από ευγένεια. Τη σιχαίνομαι τη λαχανόσουπα», εμφανίζεται να λέει ο πρώην Γάλλος πρόεδρος.


«Κρίμα το όνομα!»;
Α, χαχαχαχα. Λες και ο θείος ήταν το υπόδειγμα της άμεμπτης οικογενειακής ηθικής!!!

1 σχόλιο:

gay super hero είπε...

Προφανώς το "κρίμα" αναφέρεται στις ετεροφυλοφιλικές "κατακτήσεις" του μακαρίτη θείου και όχι στην οικογενειακή του ηθική.

Ακόμα πιο γλαφυρά είναι τα αποσιωπητικά που συνοδεύουν τις ερωτικές εξομολογήσεις που θέλει να σαρκάσει ο συντάκτης και η μετάφραση του gay-friendly ως "εν δυνάμει γκέι".