30.9.13

ΣΕΡΒΙΑ: ΟΧΙ ΣΤΟ GAY PRIDE - ΝΙΟΥ ΤΖΕΡΣΕΪ. ΗΠΑ: ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΓΑΜΟ ΟΜΟΦΥΛΩΝ


Η κυβέρνηση της Σερβίας σε συνεργασία με τις υπηρεσίες ασφαλείας, απαγόρευσαν την προγραμματισμένη για το Σάββατο στο Βελιγράδι παρέλαση ομοφυλόφιλων, το αποκαλούμενο Gay Pride, για λόγους ασφαλείας όπως ανέφεραν.
«Η αστυνομία αποφάσισε να απαγορεύσει όλες τις προγραμματισμένες διαδηλώσεις», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ίβιτσα Ντάτσιτς αναφέροντας ότι οι αρχές έχουν αποδεικτικά στοιχεία ότι το Gay Pride θα μπορούσε να προκαλέσει διάφορα περιστατικά.
Πολλές οργανώσεις και εθνικιστικές παρατάξεις είχαν ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή τους να διαμαρτυρηθούν το Σάββατο κοντά στο σημείο της συνάντησης των ομοφυλόφιλων αλλά και κατά μήκος της διαδρομής όπου θα περνούσε η παρέλαση.
«Αυτά είναι άσχημα νέα για τη Σερβία , η οποία δείχνει ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν γίνονται σεβαστά σε αυτή τη χώρα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γκόραν Μίλετιτς, ένας από τους διοργανωτές της παρέλασης, αμέσως μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού.
Αργά το απόγευμα της Παρασκευής, λίγες εκατοντάδες υπερεθνικιστές αντίθετοι προς τη διεξαγωγή του Gay Pride έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης, χαιρετίζοντας την ακύρωση της παρέλασης. Το βράδυ ωστόσο, αρκετές εκατοντάδες ακτιβιστές της ομάδας «Ουράνιο τόξο» μετέβησαν στην έδρα της κυβέρνησης, για να διαμαρτυρηθούν για την ακύρωση της παρέλασης. Το 2010, σε μια ανάλογη εκδήλωση είχαν προκληθεί βίαια επεισόδια από εξτρεμιστές με 150 τραυματίες και ζημιές ενός εκατομμυρίου ευρώ. (tvnea.blogspot.gr
)


Aμερικανικό δικαστήριο διέταξε την έγκριση των γάμων μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου στην πολιτεία του Νιου Τζέρσεϊ, υποστηρίζοντας ότι η απαγόρευση που ίσχυε είναι πλήρως αντίθετη με την απόφαση του Ιουνίου από το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η δικαστής Μαρί Γιάκομπσον διέταξε έτσι ότι οι γάμοι αυτού του είδους μπορεί να επαναληφθούν από τις 21 Οκτωβρίου. Στην απόφασή η δικαστής εξηγεί πως τα «ζευγάρια του ιδίου φύλου θα πρέπει να επιτρέπεται να παντρεύονται και να λαμβάνουν τις ίδιες προστασίες ( με τα ετερόφυλα ζευγάρια ), σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο που ισχύει στην συγκεκριμένη πολιτεία
Δεκατρείς αμερικανικές πολιτείες καθώς επίσης και η πόλη της Ουάσιγκτον έως τώρα έχουν επιτρέψει το γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου στις Ηνωμένες Πολιτείες. (protothema.gr
)

Δεν υπάρχουν σχόλια: