22.9.13

ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ 2013. ΕΓΩ, Η ΝΤΙΒΑΪΝ


Εγώ, η Ντιβάιν
Στιγμάτισε ανεξίτηλα το σελιλόιντ με τις σοκαριστικές ερμηνείες της σε ταινίες όπως το «Pink Flamingos» και το «Female Troubles», ενώ με τη larger than life περσόνα της προκάλεσε κάθε δεδομένη αντίληψη σχετικά με το φύλο, την ομορφιά και τη σεξουαλική ταυτότητα.
Όμως πριν καθιερωθεί ως διαχρονικό gay icon και απαράμιλλη καλτ φιγούρα, η Divine (κατά κόσμο Χάρις Γκλεν Μίλστεντ) ήταν ένα παχύσαρκο αγόρι από τη Βαλτιμόρη, θύμα των ανελέητων πειραγμάτων των συμμαθητών του.
Μετά το εξαιρετικό «Vito», ο σκηνοθέτης Τζέφρι Σβαρτς επιστρέφει με το ακαταμάχητο πορτρέτο μιας ακόμα αντισυμβατικής προσωπικότητας, εξερευνώντας κάθε πτυχή της ζωής της, από το διστακτικό ξεκίνημα μέχρι την ανάδειξή της σε αδιαφιλονίκητη μούσα του Τζον Γουότερς και αναρχικό σύμβολο της εναλλακτικής ποπ κουλτούρας.
Απολαυστικό αλλά και απρόσμενα τρυφερό, το φιλμ συνδυάζει συνεντεύξεις φίλων και συνεργατών της διαβόητης περφόρμερ με σπάνιο αρχειακό υλικό, αποσπάσματα από ταινίες και ζωντανές εμφανίσεις, για να αποκαλύψει τελικά τον άνθρωπο πίσω από τις εξωφρενικές περούκες και τις γιγαντιαίες βλεφαρίδες.

ΙΝΤΕΑΛ, 26/9/2013, 22:15


Δεν υπάρχουν σχόλια: