8.6.13

Η "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ" ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ LIGHT ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ


Τη στήριξή της στο το 9ο Athens Gay Pride τονίζει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά, στην οποία κάνει λόγο ότι «η ίση μεταχείριση των πολιτών εκ μέρους του κράτους, ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό είναι υποχρέωση της Πολιτείας».
«Η Δημοκρατική Αριστερά στηρίζει το 9ο Athens Gay Pride που θα διεξαχθεί το Σάββατο 8 Ιουνίου, στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
Η εμμονική άρνηση του ελληνικού κράτους να αναγνωρίσει στα ομόφυλα ζευγάρια δικαιώματα που απορρέουν από αυτή τη βιοτική σχέση συνιστά άνιση μεταχείριση εις βάρος τους, κατά παράβαση του πλέον ευρωπαϊκού κεκτημένου και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).
H ίση μεταχείριση των πολιτών εκ μέρους του κράτους, ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό είναι υποχρέωση της Πολιτείας.
Η Δημοκρατική Αριστερά αταλάντευτα υποστηρίζει ότι η κατοχύρωση και η αναγνώριση δικαιωμάτων στα ομόφυλα ζευγάρια όπως αυτό του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης καθώς και δικαιωμάτων που απορρέουν και συνδέονται με αυτό συνιστά υποχρέωση της πολιτείας. Ταυτόχρονη υποχρέωσή της συνιστά η καθημερινή στηλίτευση φαινόμενων ρατσισμού και η μάχη για την εξάλειψη των στερεότυπων και των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού». (newsbeast.gr)




***********


Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως «στη σημερινή συγκυρία με την άνοδο του φασισμού σε όλα τα επίπεδα και το ναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής να ζητάει να πισωγυρίσει την Ελλάδα σε δεκαετίες και εποχές μαύρες για τη δημοκρατία, η πάλη για την άρση των διακρίσεων είναι πάλη ουσιαστικά για πρόοδο». Σημειώνει μάλιστα ότι «οι ομοφυλόφιλοι, οι λεσβίες και οι διεμφυλικοί (τρανς), στις παρούσες συνθήκες πλήττονται διπλά: Αφενός σαν μέλη της κοινωνίας πλήττονται από τα βάρβαρα μνημονιακά μέτρα με συρρίκνωση του εισοδήματος και φαλκίδευση των εργατικών δικαιωμάτων, και αφετέρου, σαν μέλη μιας ομάδας που η ύπαρξή της δεν αναγνωρίζεται από κανέναν κρατικό θεσμό και φορέα».

Από τον Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ, σημειώνεται ότι η ενδυνάμωση της κουλτούρας του σεβασμού της διαφορετικότητας μέσα από στοχευμένες δράσεις αλλά και η αποτελεσματική εφαρμογή της νομοθεσίας για τις διακρίσεις είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε. Το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι η Ελληνική Πολιτεία δεν έκανε αυτά που όφειλε τα προηγούμενα χρόνια, ενώ τις τελευταίες ημέρες το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών Ατόμων καταγγέλλει κακομεταχείριση και αναίτιες προσαγωγές διεμφυλικών ατόμων από την Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη. Καταγγέλλεται ακόμη και κακομεταχείριση δικηγόρου σε αστυνομικό τμήμα. Πέρα από την υποχρέωση για άμεση διερεύνηση των καταγγελλόμενων περιστατικών η Αστυνομία οφείλει να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε τα μέλη της ΛΟΑΤ κοινότητας (ΛΟΑΤ: Λεσβιακά, Ομοφυλόφιλα, Αμφισεξουαλικά και Τρανσεξουαλικά άτομα) κοινότητας να τη θεωρούν συμπαραστάτη σε περίπτωση καταπάτησης των δικαιωμάτων τους και όχι διώκτη τους. (skai.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: