11.6.13

ΟΙ "ΦΩΝΕΣ" ΤΟΥ ΚΑΒΑΦΗ ΜΕΛΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ


Οι «Φωνές» του Καβάφη μελοποιημένες στο Μουσείο Ακρόπολης
Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Δελφών παρουσιάζει στις 19 Ιουνίου ένα αφιέρωμα στον ποιητή
tovima.gr, 11/6/2013
Σε ποιο βαθμό η μεγάλη ποίηση μπορεί να προσεγγισθεί από τις άλλες Τέχνες; Ποιες είναι οι δυνατότητες δημιουργίας νέου καλλιτεχνικού έργου και ποια τα όρια;
Με σκεπτικό σε ποιο βαθμό η μεγάλη ποίηση μπορεί να προσεγγισθεί από άλλες τέχνες και παράλληλα ποιες είναι οι δυνατότητες δημιουργίας νέου καλλιτεχνικού έργου και ποια τα όρια το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών αναπτύσσει πρόγραμμα καλλιτεχνικών δράσεων στην Αθήνα, με αναφορά στην ποίηση του Κ. Π. Καβάφη.
Το πρόγραμμα των δράσεων του ΕΠΚΔ περιλαμβάνει μουσικές συναυλίες και παραστάσεις (performances), εικαστική έκθεση, έκθεση ντοκουμέντων και αρχειακού υλικού, video art, επιστημονική ημερίδα και καλλιτεχνικές δράσεις με νέους δημιουργούς (βραδιές ποίησης, αφηγηματικά δρώμενα, μουσικές παραστάσεις).
Η πρώτη από αυτές τις εκδηλώσεις παρουσιάζεται στο Μουσείο Ακρόπολης την Τετάρτη 19 Ιουνίου. Η δράση έχει τον τίτλο «Ποίηση και μουσική» με έμπνευση το ποίημα του «Φωνές» του Κ. Π. Καβάφη συνεργασία με το Διεθνές Ίδρυμα Ντμίτρι Σοστακόβιτς.
Το κουαρτέτο εγχόρδων Danel (www.quatuordanel.eu ) γνωστό για τις τολμηρές και γεμάτες ενθουσιασμό ερμηνείες του, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο ειδικά για τη βραδιά στο Μουσείο της Ακρόπολης.  Το πρόγραμμα συνδυάζει την ποίηση του Καβάφη με έργα των Κνάιφελ, Ρασκάτοφ, Σοστακόβιτς και Τσαικόφσκι. Στο πρόγραμμα συμμετέχει η σοπράνο  Ελένα Βασίλιεβα, που πρόσφατα, (Μάρτιος 2013) έκανε το ντεμπούτο της στη Σκάλα ως πρωταγωνίστρια στην όπερα του Ρασκάτοφ «Η καρδιά του σκύλου». Ποιήματα του Καβάφη διαβάζει  o ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης.

INFO
Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας
Πληροφορίες:  210 3312781-5 (Δευτ.-Παρ. 09.00-15.00)


Δεν υπάρχουν σχόλια: