24.4.13

ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΤΟΜΠΙΡΑ:Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ



Η υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας Κριστιάν Τομπιρά, αμέσως μετά την ψηφοφορία στη γαλλική Εθνοσυνέλευση για τον γάμο για όλους:

"Σε όλες εκείνες και εκείνους που πληγώθηκαν τις τελευταίες μέρες από λόγια, από πράξεις, από χειρονομίες, θέλουμε να τους πούμε ότι είναι ισότιμα μέλη αυτής της κοινωνίας και ότι ο αγώνας κατά των διακρίσεων αποτελεί ευθύνη της Πολιτείας και απαίτηση της Δημοκρατίας. Και ο αγώνας κατά των διακρίσεων προϋποθέτει να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες στους θεσμούς που προβλέπει το δίκαιο της Δημοκρατίας. Θέλω να απευθυνθώ ιδιαίτερα στις έφηβες και τους εφήβους που οι τελευταίες μέρες τους έκαναν να αισθανθούν τραυματισμένοι και αβοήθητοι, που ανακάλυψαν ότι ζουν σε μια κοινωνία με τέτοια πλεονάσματα εγωισμού που επέτρεψαν σε ορισμένους να διαμαρτύρονται οργισμένοι ενάντια στα δικαιώματα του διπλανού τους. Θέλουμε να τους πούμε απλά ότι είναι μοναδικοί και ότι η μοναδικότητά τους έχει τη δική της θέση στην κοινωνία μας. 
Αναγνωρίζουμε την καθεμία και τον καθένα στη μοναδικότητά του, με το δικό του μυστήριο, με τα δικά του ταλέντα, τα δικά του προτερήματα, τα δικά του ελαττώματα και τα ευαίσθητα σημεία του, ανεξάρτητα από τη σεξουαλικότητα του καθενός. Η μοναδικότητά σας είναι η δύναμη της κοινωνίας, είναι η ίδια η προϋπόθεση της οικοδόμησης των σχέσεων μέσα στην κοινωνία. Θέλουμε λοιπόν να τους πούμε: Αν αισθανθήκατε απελπισμένοι, βάλτε αυτό το συναίσθημα στην άκρη. Οι βαριές κουβέντες που ακούστηκαν αύριο θα έχουν πετάξει μακριά. Παραμείνετε μαζί μας, με το κεφάλι ψηλά, δεν έχετε να προσάψετε τίποτα στον εαυτό σας. Θα τους το πούμε με δυνατή και καθαρή φωνή. Γιατί όπως έγραψε ο Νίτσε: "Οι αλήθειες σκοτώνουν κι αυτές που κρύβουμε μας δηλητηριάζουν".
(μετάφραση: gay super hero)