25.4.13

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ. ΔΟΘΗΚΑΝ ΤΑ 24α GLAAD AWARDS

Η ομοφυλοφιλική κοινότητα τίμησε το Χόλιγουντ και τον Μπιλ Κλίντον
Δόθηκαν τα 24α Glaad Awards στο Λος Άντζελες με παρουσιάστρια την Ντρου Μπάριμορ
tovima.gr, 22/4/2013
Η σειρά του NBC, «The New Normal», το θρίλερ του FX, «American Horror Story: Asylum» και το καθημερινό δράμα του NBC «Days of Our Lives» πήραν τα σημαντικότερα τηλεοπτικά βραβεία στα 24α ετήσια Glaad Media Awards που δόθηκαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο Λος Άντζελες.
Τα βραβεία δίνονται σε σημαντικούς εκπροσώπους της λεσβιακής, γκέι και bisexual κοινότητας από την Gay and Lesbian Alliance Against Defamation (Ομοφυλοφιλική και Λεσβιακή Κοινότητα ενάντια στην δυσφήμιση). Οι διακρίσεις τιμούν ταινίες, τηλεοπτικά σόου, μουσικούς, δημοσιογράφους και ανθρώπους των media που εκπροσωπούν επάξια την κοινότητα και υπερασπίζονται θέματα που την απασχολούν. Τα 24α Glaad Awards τίμησαν 153 κατηγορίες, ενώ εκτός από τη βραδιά του Σαββάτου τα βραβεία παρουσιάζονται και σε άλλες δυο τελετές. Σε μια που προηγήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 16 Μαρτίου και σε μια που ακολουθεί στο Σαν Φρανσίσκο στις 11 Μαϊου.
Τα βραβεία του Λος Άντζελες  απονεμήθηκαν με παρουσιάστρια την ηθοποιό, σκηνοθέτη και παραγωγό, Ντρου Μπάριμορ και συγκέντρωσαν μερικούς από τους μεγαλύτερους Χολιγουντιανούς σταρ. Εκεί, ήταν, μεταξύ άλλων, η 91χρονη Μπέτι Γουάιτ, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, η Σαρλίζ Θερόν που ανέβηκαν στη σκηνή συμμετέχοντας στην απονομή των βραβείων.
Βραβείο πήρε επίσης η ταινία του 2012 Perks of Being a Wallflower (Τα πλεονεκτήματα του να είσαι στο περιθώριο) σε σκηνοθεσία Στίβεν Τσμπόσκι, ενώ διάκριση παρέλαβε επίσης και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, μια κίνηση που θεωρήθηκε μάλλον αντισυμβατική αν αναλογιστεί κανείς ότι ο πρώτος Πρόεδρος που αναφέρθηκε υποστηρικτικά στα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων σε ομιλία ανάληψης καθηκόντων του - δεν ήταν ο Κλίντον, αλλά - ο Μπάρακ Ομπάμα σε εναρκτήριο λόγο του στη 2η θητεία του.  Ο Μπιλ Κλίντον, ωστόσο, είχε αναφερθεί, μετά την πρώτη του ορκωμοσία το 1993, στον «αγώνα κατά της παγκόσμιας κρίσης του AIDS», σε μία κίνηση που είχε συγκινήσει το κίνημα των ομοφυλοφίλων.
Πολλές ήταν οι προσωπικές ιστορίες που αναφέρθηκαν στους ανθρώπους του τύπου κατά τη διάρκεια της βραδιάς. Ο ηθοποιός της σειράς του ABC «Kyle XY» Ματ Ντάλλας μίλησε για την απόφασή του να αποκαλύψει δημόσια την «ιδιαιτερότητά» του και ο παρουσιαστής του αμερικανικού καλωδιακού καναλιού Τόμας Ρόμπερτς αναφέρθηκε στον πρόσφατο γάμο με τον, επί 12 χρόνια, σύντροφό του. Ο γνωστός lifestyle blogger Περέζ Χίλτον «ανοίχτηκε» για την απόφασή του να γίνει single γονιός ενός υιοθετημένου παιδιού, ενώ ο Τσαζ Μπόνο, το παιδί της Σερ και του Σόνι Μπόνο, που γεννήθηκε ως Τσάστιτι και άλλαξε το φύλο του από θήλυ σε άρρεν, εξέφρασε ελπίδες για το αύριο της γκέι και λεσβιακής κοινότητας. «Ποτέ δεν πρόκειται να ξεριζωθεί η διάκριση», ανέφερε. «Αυτό το βλέπω και σε άλλες μειονότητες. Ο ρατσισμός είναι, δυστυχώς, ζωντανός και καλά κρατεί. Αλλά η ίση προστασία κάτω από (τη σκέπη) του νόμου κάνει μεγάλη διαφορά. Έτσι, νομίζω, για μένα, αυτός είναι ο στόχος, αυτό είναι εκείνο για το οποίο πρέπει να παλέψουμε».  

Δεν υπάρχουν σχόλια: