20.3.13

ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑΣ


Προκαλεί και πάλι με τις απόψεις του για τους ομοφυλόφιλους ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας
gr.euronews.com, 19/3/2013
Αίσθηση προκάλεσε για άλλη μία φορά με τις απόψεις του περί ομοφυλοφιλίας, ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, σε συνέντευξη του που μεταδώθηκε από την κρατική τηλεόραση του Κρεμλίνου, ενώ δεν παράλληλα διευκρίνησε ότι δεν σκοπεύει να παραδώσει την εξουσία στους γιούς του, όπως είχε υποστηρίξει στο παρελθόν.
“ Όχι δεν σκέφτομαι με τέτοιους όρους, για να είμαι ειλικρινής. Δεν θα παραδώσω τα ηνία της χώρας σε συγγενείς μου, ούτε καν στα παιδιά μου. Δεν τίθεται τέτοιο θέμα.”
Ο 58χρονος Λουκασένκο που βρίσκεται στην ηγεσία της χώρας απο το 1994, επανέλαβε τις απόψεις του περί ομοφυλοφιλίας, λέγοντας ότι συγχωρεί τις γυναίκες αλλά όχι τους άνδρες ομοφυλόφιλους, εξηγώντας μάλιστα την άποψη του αυτή.
“ Μπορώ να συγχωρέσω τις γυναίκες που είναι ομοφυλόφιλες. Αλλά δεν μπορώ να συγχωρήσω τους άνδρες.. Δεν θα το κάνω ποτέ στην ζωή μου. Γιατί; Γιατί οι γυναίκες γίνονται ομοφυλόφιλες μόνο όταν εμείς οι άνδρες τους συμπεριφερόμαστε άθλια. “
Ο Λουκασένκο είχε δεχθεί σφοδρή κριτική όταν το 2012, επετέθη φραστικά στον Γερμανό Υπουργί Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, λέγοντας “πως θα ήταν καλύτερα να είναι δικτάτορας παρά γκέι”.


Δεν υπάρχουν σχόλια: