15.2.13

ΣΠΑΝΙΕΣ ΠΟΛΑΡΟΪΝΤ ΤΟΥ ΓΟΥΟΡΧΟΛ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ


Σπάνιες πολαρόιντ του Γουόρχολ σε έκθεση στο Λονδίνο
Πορτραίτα του καλλιτέχνη Αντι Γουόρχολ και του Μικ Τζάγκερ, τραβηγμένα το 1977.
tanea.gr, 14/2/2013
Μια συλλογή με σπάνιες φωτογραφίες πολαρόιντ του πολυσχιδή καλλιτέχνη Αντι Γουόρχολ αποκαλύπτονται για πρώτη φορά στο κοινό σε έκθεση στο Λονδίνο.
Σε αυτή τη συλλογή περιλαμβάνεται μια σειρά από πορτρέτα του ίδιου του καλλιτέχνη μαζί με φωτογραφίες διασήμων, όπως του Μικ Τζάγκερ και της Ελίζαμπεθ Τέιλορ.
Σε άλλες πολαρόιντ παρουσιάζονται τεχνικές και μοτίβα του κινήματος της ποπ αρτ, όπως εικόνες με γατοτροφές και μπουκάλια σε ράφια των σούπερ μάρκετ.
Το έργο του Αντι Γουόρχολ παραμένει ανεξάντλητο, 26 χρόνια μετά τον θάνατό του. Αν και ο ίδιος δήλωνε: «Οταν πεθάνω, δεν θέλω να μείνει κανένα ίχνος μου. Δεν θέλω να αφήσω τίποτα πίσω. Θέλω ο "μηχανισμός" μου να σβήσει».
Ο Αντι Γουόρχολ υπήρξε πρωτοπόρος του κινήματος της ποπ αρτ στη δεκαετία του ’60 στην Αμερική. Τα έργα είναι επηρεασμένα από θέματα διαφημίσεων, καθημερινά αντικείμενα και κόμικς. Από τα πιο διάσημα ήταν τα κουτιά σούπας της εταιρείας Κάμπελ και οι προσωπογραφίες διασήμων, όπως εκείνες της Μέριλιν Μονρόε.
Οι φωτογραφίες της έκθεσης ανήκουν στην ιδιωτική συλλογή του Τζέιμς Χέτζις και παρουσιάζονται στην γκαλερί Privatus στο Λονδίνο έως την 1 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: