2.1.13

ΗΝ. ΒΑΣΙΛΕΙΟ. "ΝΑΙ" ΣΤΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΛΕΕΙ Η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΩΝ

Στο 62% το ποσοστό
«Ναι» στους γκέι γάμους λέει η πλειονότητα των Βρετανών
tanea.gr, 27-12-2012
Σημαντική αύξηση παρουσιάζει το ποσοστό των Βρετανών που δηλώνουν ότι συμφωνούν με τον πολιτικό γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε τον Δεκέμβριο και την οποία δημοσιεύει την Πέμπτη η εφημερίδα «Guardian», το 62% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι υποστηρίζει το γάμο των ομοφυλοφίλων, έναντι 31% που δηλώνει αντίθετο. Τον περασμένο Μάρτιο το ποσοστό όσων συμφωνούσαν ήταν στο 45%.
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε εν όψει της συζήτησης που έχει ανοίξει στη Βρετανία, καθώς το Κοινοβούλιο αναμένεται να νομοθετήσει επί του θέματος στις αρχές του 2013.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του (αντιπολιτευόμενου) Εργατικού Κόμματος και του (κυβερνώντος) Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος, δύο σχηματισμών που υποστηρίζουν το γάμο των ομοφυλοφίλων, εκφράζεται υπέρ του γάμου μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου, σε ποσοστά 67% και 71% αντιστοίχως.
Οι ψηφοφόροι του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος, οι οποίοι είναι διχασμένοι πάνω στο θέμα αυτό, τάσσονται επίσης στην πλειονότητά τους υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων, με 52% υπέρ και 42% κατά. Το Μάρτιο, το 50% είχε ταχθεί υπέρ και το 35% κατά.
Η δημοσκόπηση που δημοσιεύεται από τον «Guardian», έντυπο που στηρίζει την αντιπολίτευση, πραγματοποιήθηκε από το ινστιτούτο ICM σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.002 ενηλίκων, από τις 19 έως τις 23 Δεκεμβρίου.
Η δημοσκόπηση που είχε γίνει το Μάρτιο είχε πραγματοποιηθεί και πάλι από το ICM, αλλά για λογαριασμό της «Sunday Telegraph», που στηρίζει τους Συντηρητικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: