19.12.12

ΡΑΠΙΣΜΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΖΕΝΙΤ

Η Ζενίτ και οι «μικροί, στενοκέφαλοι ηλίθιοι» οπαδοί της
Ράπισμα στο ρατσιστικό μανιφέστο οπαδών της ρωσικής ομάδας που δεν θέλουν μαύρους και γκέι
tovima.gr, 18-12-2012
Η Ζενίτ και οι «μικροί, στενοκέφαλοι ηλίθιοι» οπαδοί της
Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε το μανιφέστο των οπαδών της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, αναφορικά με τους παίκτες που επιθυμούν να αγωνίζονται στην ομάδα τους. Οι φανατικοί της ρωσικής ομάδας ούτε λίγο ούτε πολύ ανακοίνωσαν ότι δεν επιθυμούν να βλέπουν στην ομάδα τους μαύρους και ομοφυλόφιλους ποδοσφαιριστές, συμπληρώνοντας ότι από τους ξένους παίκτες προτιμούν εκείνους οι οποίοι προέρχονται από τα αδελφικά σλαβικά έθνη της Ουκρανίας, της Λευκορωσίας, της Βαλτικής και της Σκανδιναβίας. «Δεν είμαστε ρατσιστές αλλά βλέπουμε την απουσία μαύρων παικτών από τη Ζενίτ ως μια σημαντική παράδοση» αναφέρουν μεταξύ άλλων στη μακροσκελή ανακοίνωση που ανάρτησαν στην ιστοσελίδα τους.
«Ολος ο κόσμος γελάει μαζί μας, μικροί, στενοκέφαλοι ηλίθιοι» είναι ο σημερινός (Τρίτη 18/12) τίτλος της sports.ru, η οποία παρουσιάζει τους τίτλους των κορυφαίων εκδόσεων του πλανήτη. «Ομάδα φανατικών της Ζενίτ κάλεσε τη διοίκηση του συλλόγου να μην αγοράσει μαύρους ποδοσφαιριστές» μετέδωσε το CNN. Παρόμοιο τίτλο χρησιμοποίησε το αμερικανικό δίκτυο ESPN. «Η Ζενίτ και ο ρατσισμός: η FIFA ανησυχεί για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2018» (θα διοργανωθεί από τη Ρωσία), μετέδωσε το Sky Italia. «Ομάδα φανατικών οπαδών της Ζενίτ αντιτίθεται στους μαύρους και τους γκέι ποδοσφαιριστές» έγραψαν οι New York Times. «Οπαδοί της Ζενίτ είναι αντίθετοι στο να αγωνίζονται στην ομάδα τους μαύροι και γκέι ποδοσφαιριστές» συμπλήρωσε η βρετανική εφημερίδα The Independent. «Οι φανατικοί της Ζενίτ διαφωνούν με την αγορά μαύρων και γκέι ποδοσφαιριστών» έγραψε η ισπανική Marca. «Οι φανατικοί της Ζενίτ, της ομάδας στην οποία αγωνίζεται ο Χουλκ, είναι ενάντια στους μαύρους και γκέι ποδοσφαιριστές» μετέδωσε το Eurosport. «Οι φανατικοί της Ζενίτ κάλεσαν την ομάδα τους να διώξει τους μαύρους παίκτες και να χτίσει μια ομάδα από λευκούς ετεροφυλόφιλους ποδοσφαιριστές»συμπλήρωσε η The Telegraph. «Ρατσισμός στο ρωσικό ποδόσφαιρο: οι φανατικοί της Ζενίτ απογοητεύουν» μετέδωσε το BBC.
«Θα θέλαμε να θυμίσουμε ότι η ομάδα μας αποκτάει ποδοσφαιριστές όχι σύμφωνα με την εθνικότητά τους και το χρώμα του δέρματός τους, αλλά σύμφωνα με τις αθλητικές τους δυνατότητες και τις επιτυχίες τους» σχολίασε επίσημα η διοίκηση της Ζενίτ, αποφεύγοντας να καταδικάσει τη ρατσιστική παρέμβαση των οπαδών στα εσωτερικά της ομάδας. Θύμα ρατσιστικής συμπεριφοράς στο γήπεδό της Ζενίτ σε αγώνα με την Ανζί είχε πέσει κατά το παρελθόν ακόμη και ο Βραζιλιάνος Ρομπέρτο Κάρλος στον οποίο πέταξαν μπανάνες.
Ο αγγλικός Τύπος άδραξε την ευκαιρία προκειμένου εμμέσως πλην σαφώς να επιπλήξει τη FIFA επειδή προτίμησε τη Ρωσία και απέρριψε την Αγγλία κατά την ψηφοφορία για τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2018. «Ακόμα μία ρατσιστική ιστορία θεριεύει στη χώρα η οποία θα διοργανώσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα  2018. Μέχρι την απόκτηση του Χουλκ και τουΒιτσέλ, η Ζενίτ ήταν η μοναδική μεγάλη ρωσική ομάδα χωρίς μαύρο ποδοσφαιριστή. Πολλοί παίκτες είχαν καταγγείλει τις ρατσιστικές διαθέσεις  οπαδών της Ζενίτ. Ο πρώην επιθετικός της ΤΣΣΚΑ Μόσχας Βάγκνερ Λαβ τον περασμένο Απρίλιο μιλώντας σε εφημερίδα της Βραζιλίας χαρακτήρισε τη Ζενίτ ως την πιο ρατσιστική ομάδα λέγοντας ότι οι οπαδοί της ήταν οι μόνοι που τον προσέβαλαν κατά τη διάρκεια της εφτάχρονης καριέρας του στη Ρωσία» αναφέρει μεταξύ άλλων η εφημερίδα Daily Mail.

Δεν υπάρχουν σχόλια: