19.12.12

ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ ΣΤΟ "ΨΩΝΙΣΤΗΡΙ" ΤΟΥ ΤΖΕΪΜΣ ΦΡΑΝΚΟ

Μπαίνοντας πιο βαθιά στο «Ψωνιστήρι» του Τζέιμς Φράνκο
Μανώλης Κρανάκης, (flix.gr, 19/12/2012)
Κάτι ανάμεσα σε ριμέικ του «Cruising» του Γουίλιαμ Φρίντκιν, meta-πορνό με φόντο τη gay σκηνή της Νέας Υόρκης και φιλοσοφικό δοκίμιο περί τέχνης και σεξ, το «Interior, Leather Bar» των Τζέιμς Φράνκο και Τράβις Μάθιου ετοιμάζεται για την πρεμιέρα του στο Sundance και προσφέρει λίγη... δράση στο τρέιλερ που μόλις κυκλοφόρησε.
Προκειμένου να μην χαρακτηριστεί «Αυστηρώς Ακατάλληλο», οι φήμες θέλουν τον Γουίλιαμ Φρίντκιν να κόβει 40 ολόκληρα λεπτά S&M γκέι σκηνών από το «Cruising» του 1980. Εμπνευσμένοι από τη μυθολογία αυτής της αμφιλεγόμενης ταινίας, ο Τζέιμς Φράνκο και ο Τράβις Μάθιους συνεργάστηκαν για να φανταστούν πως θα έμοιαζε το υλικό που κόπηκε.
Κάπως έτσι είναι η επίσημη περιγραφή του «Ιnterior, Leather Bar», της νέας εξόρμησης του Τζέιμς Φράνκο στην gay κουλτούρα, ο οποίος αρχικά ήθελε να κάνει ένα ριμέικ του «Cruising», αλλά δεν κατάφερε να πάρει τα δικαιώματα και έτσι εμπιστεύθηκε στον Τράβις Μάθιους την ιδέα του να γυρίσουν το φημολογούμενο κομμένο υλικό από την ταινία του Φρίντκιν που ακόμη και σήμερα παραμένει ταυτόχρονα μια εμβληματική στιγμή του queer σινεμά, αλλά και υπό μεγάλη συζήτηση για την απεικόνιση της gay σκηνής της Νέας Υόρκης με φόντο μια αστυνομική ιστορία μυστηρίου.
Φυσικά, το «Interior, Leather Bar» δεν είναι μόνο αυτό. Αφού, με αφορμή τα υποτιθέμενα γυρίσματα του κομμένου υλικού του «Cruising», ο Φράνκο παρατηρεί τον κεντρικό ήρωα που υποδύεται εδώ ο Βαλ Λόρεν (σε τύπου ομοιότητα με τον Αλ Πατσίνο) καθώς αυτός έχει αναστολές για τα γυρίσματα και κυρίως το αληθινό σεξ οn camera και όλοι μαζί συζητούν περί κινηματογράφου και άλλων δαιμονίων ενώ γύρω τους ακούγονται αναστεναγμοί.
Το «Interior, Leather Bar» γυρίστηκε μέσα σε δύο μέρες - ουσιαστικά από τον gay art porn σκηνοθέτη Τράβις Μάθιους - με τους δημιουργούς του να συμβουλεύονται τον Γουίλιαμ Φρίντκιν αλλά και να ενδίδουν σε πραγματικό σεξ, κάτι που σύμφωνα με τον Μάθιους ο Φράνκο ήθελε από την αρχή και θα κάνει την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ του Sundance.
Ετσι, λοιπόν, μετά τις μικρού μήκους ταινίες του, την ανακατασκευή του «Δικού μου Αϊνταχο» του Γκας Βαν Σαντ (διαβάστε περισσότερα εδώ), το «Sal» για τη ζωή του Σαλ Μινεό (διαβάστε περισσότερα εδω), το «The Broken Tower» για τη ζωή του Χαρτ Κρέιν (διαβάστε περισσότερα εδώ), το «Howl» στο οποίο υποδυόταν τον Αλεν Γκίνσμπεργκ, το «Milk» του Γκας Βαν Σαντ και πολλά άλλα gay πρότζεκτς που τριγυρνούν στο μυαλό του (διαβάστε περισσότερα εδώ), ο Φράνκο είναι έτοιμος να προσθέσει ακόμη ένα πόνημα στην gay κουλτούρα της εποχής μας.
Προσοχή: μην ψαρώσετε από τα καλά λόγια που λένε στο τρέιλερ οι Τζον Κάμερον Μίτσελ, Αντριου Χέιγκ και Γκας Βαν Σαντ, κολλητοί του Φράνκο, αλλά ας περιμένουμε μέχρι να δούμε τι ακριβώς έχει κάνει για να τον χειροκροτήσουμε.


1 σχόλιο:

gay super hero είπε...

Δεν ήταν Άντρας της Χρονιάς το 2009 χωρίς λόγο...

http://www.gayrightsgreece.blogspot.gr/2009/12/2009_23.html

Ο Άντρας της Χρονιάς για το 2012 αύριο :-)