7.12.12

BEHIND THE CANDELABRA. Ο ΛΙΜΠΕΡΑΤΣΕ ΚΑΙ Ο ΕΡΑΣΤΗΣ ΤΟΥ

Ντάγκλας - Ντέιμον: Ο Λιμπεράτσε κι ο εραστής του! 
Κηροπήγια, μπαρόκ κοστούμια, όμορφες μελωδίες, επιτυχία, λάμψη, ίντριγκα και δικαστικές διαμάχες σημάδεψαν τη ζωή του εκκεντρικού performer 
Ανθή Νταουσάνη (e-go.gr/cinemag) 
Οι πρώτες φωτογραφίες από την παραγωγή του HBO «Behind the Candelabra», με τον Μάικλ Ντάγκλας ως Λιμπεράτσε και τον Ματ Ντέιμον ως το νεαρό εραστή του με τον οποίο ο διάσημος πιανίστας και βοκαλίστ είχε μια επική δικαστική διαμάχη στα τελευταία χρόνια της ζωής του είναι εντυπωσιακές. 
Από το 2008 είναι γνωστό ότι ο Στίβεν Σόντερμπεργκ ετοίμαζε μια βιογραφική ταινία για τη ζωή και την καριέρα του φανταχτερού διασκεδαστή και ακριβοπληρωμένου performer της εποχής του, ο οποίος πέθανε το 1987 από AIDS, μετά από 50 χρόνια καριέρας. Αν και η ομοφυλοφιλία του ήταν κοινό μυστικό, ο ίδιος το αρνιόταν δημόσια, ενώ έδωσε και δικαστική μάχη εναντίον του κατά πολύ νεότερού του Σκοτ Τόρσον, προστατευόμενου και συνεργάτη του, ο οποίος, ισχυριζόμενος ότι υπήρξε σύντροφός του επί 5 χρόνια, τον μήνυσε το 1982 ζητώντας 113 εκατομμύρια δολάρια ως διατροφή! 
Ο τίτλος εμπνέεται από τα εμβληματικά κηροπήγια που κοσμούσαν τις παραστάσεις του Λιμπεράτσε και στη φωτογραφία βλέπουμε τον Ντάγκλας τυλιγμένο με τα αστραφτερά κοστούμια, σήμα κατατεθέν του εκκεντρικού σόουμαν και τον Ντέιμον με μακιγιάζ και στολή από τους βοηθητικούς ρόλους του Τόρσον στα σόου του Λιμπεράτσε. 
Το σενάριο του Ρίτσαρντ Λα Γκραβενίζ βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο που ο ίδιος ο Σκοτ Τόρσον εξέδωσε και τα γυρίσματα πραγματοποιούνται σε Παλμ Σπρινγκς, Λας Βέγκας και Μπέβερλι Χιλς. 
Ο Λιμπεράτσε, αναμφισβήτητα μια ιδιαίτερη προσωπικότητα, έζησε μια ζωή γεμάτη λάμψη, επιτυχίες και ίντριγκα, αγαπήθηκε και επικρίθηκε όσο λίγοι στην εποχή του, έζησε έντονα σε μια εποχή που η ομοφυλοφιλία ήταν ακόμα ένα τεράστιο ταμπού και άφησε εποχή για τα πληθωρικά και κιτς νούμερά του στη σκηνή, αλλά και τη θαυμαστή βιρτουοζιτέ του επάνω στο κλαβιέ του πιάνου. 
Από τη βιογραφική αυτή ταινία πάντως δε λείπουν και οι ερωτικές σκηνές ανάμεσα στον performer και τον εραστή του. «Ποτέ δεν περίμενα ότι θα χρειαστεί να φιλήσω τον Μάικλ Ντάγκλας» είχε δηλώσει αστειευόμενος ο Ματ Ντέιμον.

1 σχόλιο:

gay super hero είπε...

"Despite top stars (Michael Douglas, Matt Damon above / Julia Roberts, Mark Ruffalo) and big directors (Steven Soderbergh / Ryan Murphy), two long-gestating queer films, "Behind the Candelabra" and Larry Kramer's aids drama "The Normal Heart", have failed to find studio backing and won't be released as features. The reason is they're "too gay."... Both movies have been picked up by HBO, where they will get a lot of attention, a lot of award nominations, and limited viewership."

http://bandofthebes.typepad.com/bandofthebes/2013/01/too-gay-for-post-gay.html