2.11.12

ΣΤΗΝ ΤΖΟΝΤΙ ΦΟΣΤΕΡ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ "ΣΕΣΙΛ ΜΠ. ΝΤΕ ΜΙΛ"


Στην Τζόντι Φόστερ το βραβείο «Σεσίλ Μπ. ΝτεΜίλ»
tanea.gr, 2/11/2012
H Τζόντι Φόστερ θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο στην τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών που θα γίνει στις 13 Ιανουαρίου. Η διάσημη αμερικανίδα ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός θα τιμηθεί για την προσφορά της στην Εβδομη Τέχνη με το  βραβείο «Σεσίλ Μπ. ΝτεΜίλ».
«Η Τζόντι είναι μία πολυτάλαντη γυναίκα που έχει πετύχει πάρα πολλά πράγματα στην καριέρα της. Είναι μοναδική» δήλωσε η πρόεδρος της Ενωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στο Χόλιγουντ.
Η 50χρονη σήμερα Φόστερ ξεκίνησε την καριέρα της στην τηλεόραση σε ηλικία μόλις τριών ετών, συμμετέχοντας σε διαφημιστικά σποτ, όπως αυτό του αντιηλιακούCopperton.
Σε ηλικία 10 ετών είχε εμφανιστεί σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές. Η πρώτη επιτυχία ήρθε το 1976 με τον «Ταξιτζή» του Μάρτιν Σκορσέζε. Για την ερμηνεία της στο φιλμ η Φόστερ ήταν υποψήφια για Οσκαρ Β'  γυναικείου ρόλου. 
Η καταξίωση ήρθε το 1989 με την ταινία «Η Κατηγορούμενη», όπου η Φόστερ υποδυόταν μία γυναίκα που πέφτει θύμα ομαδικού βιασμού. Γι' αυτήν την ερμηνεία απέσπασε το Οσκαρ Α' γυναικείου ρόλου
Ακολούθησε τρία χρόνια αργότερα το δεύτερο Όσκαρ για τον ρόλο της πράκτορος Κλαρίς Στάρλινγκ στο πολυβραβευμένο θρίλερ «Η Σιωπή των Αμνών». Tο 1995 ήταν υποψήφια για Oσκαρ Α' γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «Nell».
To βραβείο «Σεσίλ Μπ. ΝτεΜίλ» απονέμεται στις Χρυσές Σφαίρες από το 1952. Πρώτος που το έλαβε ήταν ο ίδιος ο Σεσίλ Μπ. ΝτεΜίλ, σκηνοθέτης και παραγωγός των επικών βιβλικών ταινιών του Χόλιγουντ στη δεκαετία του '50. Πέρυσι το βραβείο απονεμήθηκε στον ηθοποιό Μοργκαν Φρίμαν.
Η Φόστερ είναι η πρώτη γυναίκα που τιμάται με το «Σεσίλ Μπ. ΝτεΜίλ» από το 2000, όταν το βραβείο είχε απονεμηθεί στην Μπάρμπρα Στρέιζαντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: