28.11.12

ΑΝΤΡΕΣ ΛΙΝΤΕΓΚΑΡΝΤ: ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑΝ ΓΚΕΪ ΗΡΩΑ

Ο ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΓΚΕΙ
«Το ποδόσφαιρο χρειάζεται έναν γκέι ήρωα»
sentragoal.gr, 27-11-2012
Στήριξη στους ομοφυλόφιλους από τον δεύτερο τερματοφύλακα της Μάντσεστερ Γιουνάιτετ, Αντρες Λίντεγκαρντ! Ο 28χρονος γκολκίπερ ,μέσω του προσωπικού του μπλογκ κριτίκαρε έντονα τους οπαδούς που οι περισσότεροι έχουν «παλιά μυαλά» και εξέφρασε την ανάγκη του ποδοσφαίρου για έναν «γκέι ήρωα».
Έθιξε τον προβληματισμό ότι οι νεαροί ομοφυλόφιλοι που αγαπούν το ποδόσφαιρο αναγκάζονται να το αφήσουν και δήλωσε ότι ο κόσμος του ποδοσφαίρου έχει μείνει πίσω στα θέματα που αφορούν τον σεβασμό στην διαφορετικότητα. Η δημοσίευση αυτή έγινε μετά την συγκατάθεση της συντρόφου του.
Από τον Τζάστιν Φασανού το 1990 ποτέ κανείς κορυφαίος ποδοσφαιριστής δεν παραδέχτηκε ότι είναι ομοφυλόφιλος.
Χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το κείμενο που δημοσιεύτηκε:
«Πρώτα από όλα πιστεύω ότι εάν κάποιος συνάδελφος μου είναι γκέι θα φοβάται πάρα πολύ να το αποκαλύψει λόγω τις αντιδράσεις των οπαδών. Οι συμπαίκτες του δεν πιστεύω ότι θα έχουν πρόβλημα.»
«Το θέμα της ομοφυλοφιλίας για το ποδόσφαιρο αποτελεί ταμπού».
«Το πρόβλημα, κατά την γνώμη μου, είναι ότι οι περισσότεροι οπαδοί έχουν «παλιά μυαλά» που δεν ταιριάζουν με την κοινωνική κατάσταση των τελευταίων δεκαετιών»
«Ο κόσμος του ποδοσφαίρου έχει μείνει κολλημένος στο παρελθόν στα θέματα που αφορούν την διαφορετικότητα των ανθρώπων»
«Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο για τους νέους ομοφυλόφιλους που αγαπούν το ποδόσφαιρο αλλά αναγκάζονται να τα εγκαταλείψουν γιατί νιώθουν περιθωριοποιημένοι»
«Οι ομοφυλόφιλοι χρειάζονται έναν ήρωα. Κάποιον που θα βγει μπροστά και θα υπερασπιστεί την σεξουαλικότητά τους»

Δεν υπάρχουν σχόλια: