4.11.12

ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ

Νυχτερινό λουκέτο στο Πεδίον του Άρεως μετά την περίφραξη
Του Κωστα Ονισένκο (kathimerini.gr, 3-11-2012)
Κλειδωμένο θα παραμένει το Πεδίον του Άρεως κατά τη διάρκεια της νύχτας μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες για την πλήρη περίφραξή του και την τοποθέτηση πυλών και στις οκτώ εισόδους του. Αυτό είναι ένα από τα σχέδια της περιφέρειας Αττικής προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα στο πάρκο και να αντιμετωπιστούν τα αυξανόμενα κρούσματα εγκληματικότητας.
Το Πεδίον του Άρεως αποτελεί πολύτιμο χώρο πρασίνου για την πρωτεύουσα, γειτνιάζει με την Κυψέλη και τα Εξάρχεια, δύο περιοχές ιδιαίτερα πολυπληθείς αλλά και με ελάχιστο πράσινο. Την ώρα που η πλειονότητα των κατοίκων αυτών των περιοχών φαίνεται να έχει γυρίσει την πλάτη στο πάρκο, ο δημόσιος χώρος καταλαμβάνεται από περιθωριακά στοιχεία, ιδίως τις βραδινές ώρες. Χρήση ναρκωτικών ουσιών από παρέες, κυρίως αλλοδαπών και ανδρική πορνεία είναι φαινόμενα των τελευταίων ετών. Σε αυτά, όπως μαρτυρούν αρμόδια στελέχη της περιφέρειας, έχουν προστεθεί περιστατικά κλοπών μεταλλικών αντικειμένων (όπως καλώδια και σχάρες αποχέτευσης), αλλά και επιθέσεις σε αλλοδαπούς από ομάδες ακροδεξιών. «Εκτός από την ασφάλεια των πολιτών, αυτή η κατάσταση δημιουργεί συνεχόμενα έξοδα» σχολιάζει πηγή της περιφέρειας.
Πριν από λίγες ημέρες ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός υπέγραψε σύμβαση ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ για την ολοκλήρωση του φράχτη γύρω από το πάρκο. Μετά την ολοκλήρωση του έργου η περιφέρεια προσανατολίζεται να θεσπίσει ωράριο λειτουργίας του, κλείνοντας τα βράδια τουλάχιστον τις έξι από τις οκτώ εισόδους. Μία ή δύο ανοιχτές είσοδοι θα φυλάσσονται από σεκιούριτι. Οι δύο φύλακες που έχουν επιφορτιστεί με τη φύλαξη του πάρκου δεν επαρκούν όταν το πάρκο είναι ανοιχτό. Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε 16 φύλακες ανά βάρδια και ο σχετικός διαγωνισμός δεν προχώρησε λόγω μεγάλου κόστους.
Παράλληλα, μια μεγάλη πληγή της περιοχής αναμένεται να κλείσει, καθώς, όπως υποστηρίζουν στελέχη της περιφέρειας, σε περίπου ένα μήνα θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για την ενοικίαση του καφέ Green Park, ο οποίος, από εμβληματικό στέκι της περιοχής, μετά το κλείσιμό του είχε μετατραπεί σε εστία μόλυνσης και υποβάθμισης. «Ενοικιαστήριο» εξάλλου αναμένεται να μπει και στην καντίνα που βρίσκεται εντός του πάρκου (δίπλα στα σιντριβάνια).

Δεν υπάρχουν σχόλια: