5.11.12

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 1,5 ΕΚ. ΔΟΛ. ΓΙΑ ΔΕΚΑ ΠΕΙΡΑΤΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΡΝΟ


Πρόστιμο 1,5 εκ. δολ. για δέκα πειρατικές ταινίες πορνό
newsnow.gr, 4/11/2012
Ένας Αμερικανός τιμωρήθηκε με πρόστιμο $ 1,5 εκ., επειδή «ανέβασε» 10 πειρατικές ταινίες γκέι πορνό στο ίντερνετ, για διαμοιρασμό μέσω BitTorrent.
Ομοσπονδιακό δικαστήριο του Ιλινόις επιδίκασε αποζημίωση 150.000 δολ. ανά ταινία στην παραγωγό εταιρεία Flava Works.
Το πρόστιμο αυτό πιστεύεται ότι είναι το μεγαλύτερο που έχει επιβληθεί σε υπόθεση διαμοιρασμού αρχείων.
Το ποσό είναι πιθανά τόσο μεγάλο, επειδή ο κατηγορούμενος, Kywan Fisher, δεν υπερασπίστηκε τον εαυτό του έναντι των απαιτήσεων της εταιρείας, τονίζει το directnews.gr
Στο δικαστήριο, η Flava Works παρουσίασε στοιχεία που έδειχναν ότι ο Fisher ήταν το πρόσωπο που «ανέβασε» τα αντίγραφα των ταινιών της σε μια ιστοσελίδα BitTorrent.
H Flava Works αποκάλυψε ότι είχε ενσωματώσει μοναδικούς κωδικούς στα αντίγραφα των ταινιών της. Η ψηφιακή ανάλυση συνέδεσε τον κώδικα των πειρατικών ταινιών με τον Fisher, ο οποίος ήταν εγγεγραμμένος πελάτης της εταιρείας και είχε πληρώσει για να τις δει.
Αφού διαμοιράστηκαν μέσω BitTorrent, οι ταινίες είχαν «κατέβει» ή εμφανιστεί 3.449 φορές.
Ο Φίσερ, ο οποίος καταδικάστηκε ερήμην, ήταν ένα από τα 15 άτομα που η Flava έχει μηνύσει για πειρατεία. Ωστόσο, οι κατηγορίες εναντίον των υπολοίπων αποσύρθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, λόγω έλλειψης στοιχείων.
Πολλοί δημιουργοί, ανάμεσά τους κινηματογραφικά στούντιο και δικογραφικές εταιρείες, καταθέτουν αγωγές με βάση την διεύθυνση IP των εναγομένων.
Ωστόσο, πολλές από αυτές τις υποθέσεις καταλήγουν στο αρχείο, καθώς τον περασμένο Μάιο, ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάνθηκε ότι η IP δεν αρκεί για να κατηγορηθεί ένα συγκεκριμένο πρόσωπο για πειρατεία.

1 σχόλιο:

Ξενικός είπε...

ε, το διαδίκτυο είναι λίγο ζούγκλα ακόμα...
Ξενικός