14.9.12

ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΚΕΪ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ

Η ομάδα γκέι ποδοσφαίρου της Αργεντινής

Μέρκελ: «Δεν χρειάζεται να φοβούνται οι ομοφυλόφιλοι παίκτες»
Αλέξης Παπαχρήστος (sport-fm.gr, 13/09/2012)
Μήνυμα συμπαράστασης στους ομοφυλόφιλους ποδοσφαιριστές της Γερμανίας, έστειλε η καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.
«Όσοι έχουν το θάρρος να αποκαλυφθούν, να μην φοβούνται. Αυτό είναι το πολιτικό μου μήνυμα», είπε μεταξύ άλλων το… αφεντικό της χώρας.
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του προέδρου της Μπάγερν Μονάχου, Ούλι Χένες όπως και του προέδρου της γερμανικής Ομοσπονδίας, Βόλφγκανγκ Νίερσμπαχ.
«Έχω την άποψη ότι όσοι έχουν το θάρρος να αποκαλυφθούν -στην πολιτική πρέπει να περάσει μεγάλο διάστημα- να γνωρίζουν ότι ζούμε σε μία χώρα που δεν χρειάζεται να φοβούνται. Αυτό είναι το πολιτικό μου μήνυμα. Οφείλουμε να δεχθούμε ότι κάποιοι φοβούνται μέσα στο περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται», ήταν τα λόγια της καγκελάριου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.
Από τη πλευρά του, ο Ούλι Χένες, τόνισε: «Θα συμβεί αργά ή γρήγορα... Θα προστατεύσουμε τους παίκτες που θα παραδεχθούν την ομοφυλοφιλία τους με κάθε δυνατό τρόπο. Όλοι οι σύλλογοι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι και να έχουν λάβει συμβουλές για να έχουν έτοιμες τις απαντήσεις. Βέβαια, δεν μπορεί κανείς να εγγυηθεί τι θα συμβεί στα γήπεδα...», η άποψη του πιο ρεαλιστή, προέδρου της Μπάγερν Μονάχου.
Τέλος, στο πλαίσιο υπεράσπισης των ομοφυλόφιλων ποδοσφαιριστών, ο πρόεδρος της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Βόλφγκανγκ Νίερσμπαχ, θεωρεί πως «... η σεξουαλική ταυτότητα ενός ανθρώπου δεν θα έπρεπε καν να αποτελεί θέμα συζήτησης σε μια πολιτισμένη κοινωνία. Αν κάποιος ποδοσφαιριστής, οποιασδήποτε κατηγορίας, θέλει να δημοσιοποιήσει ότι είναι ομοφυλόφιλος και χρειάζεται βοήθεια, εμείς θα του τη δώσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: