10.5.12

ΗΠΑ. Ο ΡΟΜΝΕΪ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΟΜΟΦΥΛΩΝ

Επανέλαβε την αντίθεσή του
Κατά του γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων οριστικά ο Ρόμνεϊ

protothema.gr, 10/5/2012
Ο Μιτ Ρόμνεϊ, που φαίνεται να είναι ο πιο πιθανός αντίπαλος του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, επανέλαβε την Τετάρτη την αντίθεσή του στον γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων, λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις του Ομπάμα, ο οποίος τάχθηκε υπέρ του γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.
Ο Ρόμνεϊ, ο οποίος αναμένεται να λάβει το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για να αντιμετωπίσει τον Ομπάμα στις 6 Νοεμβρίου, δήλωσε σε τηλεοπτικό δίκτυο ότι «δεν είμαι υπέρ του γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, ούτε υπέρ των συμφώνων συμβίωσης αν δεν διαφέρουν από το γάμο παρά μόνο κατ’ όνομα».
Ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος, που στο κόμμα του θεωρείται μετριοπαθής, πρόσθεσε ότι «το δικαίωμα να χαίρουν οι σύντροφοι κάποιων βοηθημάτων ή να έχουν το δικαίωμα επισκέψεων στο νοσοκομείο, καθώς και άλλα παρόμοια δικαιώματα μπορούν να δοθούν, όμως όχι τα υπόλοιπα».
Λίγο νωρίτερα σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC ο Ομπάμα είχε δηλώσει για πρώτη φορά ότι τάσσεται υπέρ του γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων, υπογραμμίζοντας όμως ότι πρόκειται για προσωπική του άποψη και ότι για το θέμα θα πρέπει να αποφασίζουν οι πολιτείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: