11.5.12

ΣΕΣΙΛΙΑ ΜΑΛΣΤΡΕΜ: ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ

«Οι ευρωπαίοι ηγέτες να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Ομπάμα»
newsbeast.gr, 11/5/2012
Η Σεσίλια Μάλμστρεμ, Ευρωπαία Επίτροπος αρμόδια για τις εσωτερικές υποθέσεις, κάλεσε τους ευρωπαίους ηγέτες να ακολουθήσουν το παράδειγμα του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, που τάχθηκε χθες υπέρ του γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.
«Νομίζω ότι ένα ζευγάρι που αγαπιέται θα πρέπει να είναι σε θέση να παντρευτεί οπουδήποτε στην Ευρώπη, είτε είναι ετεροφυλόφιλο ζευγάρι ή ομοφυλόφιλο» γράφει η Μάλμστρεμ στον λογαριασμό της στο Twitter.
«Ο Ομπάμα αποδεικνύει ότι είναι μεγάλος ηγέτης στο θέμα αυτό» πρόσθεσε.
Η Μάλμστρεμ, φιλελεύθερη Σουηδή, ήταν μία από τις πρώτες προσωπικότητες που χαιρέτισαν τη θέση του Προέδρου Ομπάμα. Έκανε όμως τη δήλωση αυτή για δικό της λογαριασμό, όχι εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ο γάμος ομοφυλοφίλων επιτρέπεται σε πέντε από τις 27 χώρες της ΕΕ (Βέλγιο, Ισπανία, Ολλανδία, Πορτογαλία και Σουηδία). Άλλες χώρες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, επιτρέπουν σύμφωνα συμβίωσης μεταξύ συντρόφων του ιδίου φύλου.
Ο Μπαράκ Ομπάμα πήρε ένα σημαντικό πολιτικό ρίσκο δεσμευόμενος υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων, μια θέση που θα μπορούσε να τον αποξενώσει από μερικούς από τους αμφιταλαντευόμενους ψηφοφόρους σε ζωτικής σημαίας πολιτείες έξι μήνες πριν από τις προεδρικές του Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: