5.3.12

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΛΟΥ ΤΑΣΟΥ ΑΛΙΦΕΡΗ

Συγκίνηση για τον θάνατο του δημάρχου Τήλου Τάσου Αλιφέρη
(tanea.gr, 5/3/2012)
Σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης πέθανε χτες το μεσημέρι σε ηλικία 61 χρόνων ο δήμαρχος Τήλου Τάσος Αλιφέρης, o οποίος έδωσε σκληρή μάχη για τρία χρόνια κατά του καρκίνου. Ο Αλιφέρης γεννήθηκε στο Λάχιο Λακωνίας και πήγε στην Τήλο το 1983 ως γιατρός, από δε το 1994 εκλεγόταν συνεχώς δήμαρχος του νησιού.
Με διάφορα έργα και πολλές πρωτοβουλίες βοήθησε σημαντικά στην ανάπτυξη της Τήλου και πρωτοστάτησε στην αγορά πλοίου για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων και των επισκεπτών. Παράλληλα είχε επιδείξει έντονη δραστηριότητα σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης που αφορούσαν τα νησιά του Αιγαίου και κυρίως για τα ακτοπλοϊκά προβλήματα. Διεθνώς έγινε γνωστός τον Ιούνιο του 2008 όταν τέλεσε στην Τήλο τους πρώτους γάμους μεταξύ ομοφύλων στην Ελλάδα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Έφυγε" ένας πραγματικός αγωνιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην χώρα μας. Ένας αληθινός δημοκράτης που θα θυμόμαστε για δεκαετίες.

Καλό ταξίδι Δήμαρχε...
Σε ευχαριστούμε για τον αγώνα σου για ισότητα...

nikos είπε...

Για μας που γνωρισαμε και αγαπησαμε την Τηλο πριν τους γαμους, εκτος απο εναν δημοκρατη ανθρωπο εφυγε σημερα ενας ανθρωπος που απεδειξε με την υπαρξη του τι σημαινει δινομαι σ'αυτο που αγαπω πραγματικα : το συνανθρωπο, εναν τοπο, την επιστημη μου. Θα ηθελα τοσο πολυ να ειμαι στην Τηλο μου αποψε...

nikos είπε...

http://www.tilos.gr/gr/index.php?option=com_content&view=article&id=654%3Aqq-&catid=85%3A2010-06-21-06-57-25&Itemid=163&lang=el