2.2.12

ΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΟΔΑ...

Cobi Moules (ΗΠΑ)

Η μαγειρική σόδα είναι ένα «θαυματουργό» προϊόν που έχουμε όλοι μέσα στο σπίτι μας! Εκτός από την προφανή της χρήση, δηλαδή τη μαγειρική, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σε αρκετές ακόμα περιπτώσεις, αφού είναι γνωστή και για τις καθαριστικές και αποσμητικές της ιδιότητες.
Ας δούμε παρακάτω μερικές λιγότερο γνωστές χρήσεις της μαγειρικής σόδας:
• Οι περισσότερες οδοντόκρεμες περιέχουν σόδα! Μπορείτε λοιπόν κάπου κάπου να βουρτσίζετε τα δόντια σας με μαγειρική σόδα για πιο αστραφτερό χαμόγελο! (Προσοχή, μην το κάνετε πολύ συχνά.)
• Για τη μυκητίαση: ρίξτε μαγειρική σόδα ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών σας, αφήστε τη να δράσει για μερικά λεπτά, ξεπλύνετε και σκουπίστε καλά.
• Καθαρίστε το πρόσωπό σας! Για ένα αυτοσχέδιο σπιτικό scrub χρειάζεστε 2 κουταλάκια μαγειρική σόδα και λίγο μέλι, ώστε να φτιάξετε έναν πολτό που θα απλώσετε στο πρόσωπο (αλλά και στους αγκώνες, γόνατα) με απαλές πάντα κινήσεις.
• Καταπολεμήστε την ακμή! Φτιάξτε μια αλοιφή με μαγειρική σόδα και νερό (να γίνει μια πηχτή «πάστα») και απλώστε πάνω στο σπυράκι –θα ξεραθεί πολύ γρήγορα!
• Σας τελείωσαν τα άλατα μπάνιου; Ρίξτε στη μπανιέρα σας λίγη μαγειρική σόδα μαζί με το αφρόλουτρό σας, βυθιστείτε και χαλαρώστε! (livesmart.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: